Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ożywienie na rynku ciągników

galeria
Dożynki 2025
Opublikowano

Valtra T144 Active, amortyzowana oś i kabina, tuz przedni bez WOM, 3 pary wyjść hydraulicznych, obciążniki na koła tylne, balast ok1000 kg z 350k netto
można ją z tego ubiednić ( i są jeszcze inne duperele w tej cenie ale nie wiem jakie bo cytuje post forumowicZa)
Cena tego modelu zależnie od wyposażenia się wacha ogólnie od 300-400k netto :P

Opublikowano (edytowane)

Claas Atos 220 w wyposażeniu rewers elektrohydrauliczny,dwa półbiegi na każdy bieg,skrzynia 40 km eko,klima,radio,fotel pasażera,szersze opony przód 420 tył 520 wałek 540/540eko 1000/1000eko, jedna pamięć obrotów silnika,dwie pary wyjść hydrauliki,smart stop,pneumatyka przyczep jedno i dwuobwodowa,zaczep górny suwliwy, dolny zaczep rolniczy,poszerzenia błotników tył 210mm,przednie błotniki dynamiczne 410mm,dwa koguty ostrzegawcze. 165netto drogo czy cena taka w miarę na te wyposażenie?

Edytowane przez MirekCase4230
Opublikowano

Cena za tego Atosa wg mnie jest troszkę za wysoka. Miałem ofertę na Atosa 330, z wyposażeniem takim samym i dodatkowo EHR, lecz bez pneumatyki. Opony miał przód 420 tył 480. Cena początkowa wynosiła 155 netto. Udało mi się wynegocjować na 147 netto.

Opublikowano

Ojcu oferują Nowego New Hollanda T4.85  z 2015 r full opcja za 140 tyś.Jak myslicie o tej cenie i ciągniku, ja bym wolał coś z szyldu DF/

jak cena brutto to ok jak netto to do sporej negocjacji bo ja na full opcje mam ofertę za 124 tyś netto

Opublikowano

gelorolnik - nie piszesz czasem o TD5.85 ? Jeśli 124 netto za T4.85 i to z full wyposażeniem to bardzo dobra cena. W jakim woj. albo u jakiego dilera dostałeś taką ofertę ?

Opublikowano

gelorolnik - nie piszesz czasem o TD5.85 ? Jeśli 124 netto za T4.85 i to z full wyposażeniem to bardzo dobra cena. W jakim woj. albo u jakiego dilera dostałeś taką ofertę ?

Potwierdzam 124tys netto T4.85. Tyle że wersja rocznikowo 2015 z zwykłą skrzynią itp. Wiem bo tez miałem taką ofertę :) Wersja TD na tą chwilę 105tyś netto. Ogólnie jest bardzo duży spadek sprzedaży nowych ciągników i każdy leci w obniżkę ceny.

Opublikowano

Spadek sprzedaży odczuwalny jest już chyba od 3 lat a obecnie to już w ogóle klapa jak coraz bardziej utrudniają zakup szczególnie ciągników za dofinansowania ale jeszcze w zeszłym roku jak zaczynałem się rozglądać za nowym ciągnikiem nie było to tak odczuwalne w cenach. Muszę się przejechać po okolicznych dilerach i zobaczyć co zaoferują. Już powoli rezygnowałem z zakupu nowego ciągnika i miałem kupić używany właśnie ze względu na (trochę przesadzone wg mnie) ceny nowych ciągników ale jeżeli ktoś zaoferuje coś ciekawego to kto wie. Ciekawe za ile obecnie można by wyrwać T4.65-75 bo m.inn. o takim myślałem jako pomocniczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v