Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich,

zajmuje się chlodnictwem , naprawa oraz montażem agregatów chłodniczych a także montażem klimatyzacji w maszynach rolniczych (ciągniki,kombajny).W razie jakich kolejek pytań śluzę pomocą .

Edytowane przez anadrol9
Opublikowano

Mógłbyś się ustosunkować do mojego pomysłu, by na kombajnie założyć agregat prądotwórczy jakieś 5kW i w kabinie klimatyzator przenośny? Spełniało by to swoją rolę? Według mnie to najtańszy i najłatwiejszy sposób. 

Opublikowano

Osobiście czegoś takiego nigdy nie zakladalem . Teoretycznie powinno to działać ale praktycznie to mam.wątpliwości.taki klimatyzator nie jest przystosowany do tak ciężkich warunków pracy. I klimatyzator przenośny zajmuje trochę miejsca . Napisz dokładniej jak konkretnie to planujesz robić .I jaki koszt przewidujesz takiego zestawu ?

Opublikowano

Ja też jestem z okolic Wys Maz i mam troche problemu z klima w valtrze n82. Pali mi bezpiecznik od sterownika ale tylko w upały i jak już pochodzi troche. To moze się dogadamy wiosną to sprawdzisz co i jak.

Opublikowano

Co do tej valtry to nie ma problemu jak się zdecydujesz to daj znać to naprawimy to na pewno cos robi zwarcie

A co do tego Ursusa to wina może być zanieczyszczony skraplacz ,brak czynnika lub sprężarka nie ma wystarczającej wydajności albo zawór walniety . ale to trzeba by sprawdzić na miejscu co jest przyczyna braku wydajności układu

Opublikowano

Pali jak jest ponad 30 stopni ale jakąs godzine pracuje normalnie. Spaliło mi dwa bezpieczniki i wsadziłem nastepny i już nie włańczałem na długo. Przez zime puszczam ją na pare minut i wszystko działa

Opublikowano

Chyba niebieski jak dobrze pamietam i jest on opisany jako od sterownika. Raczej dobrze chłodzi ale może juz trzeba wymienić ten filterek albo gazu dobić. Zostaw jakies namiary to się zgłosze jak będzie już cieplej

Opublikowano

Kombajn to Dronningborg D7200(w mojej galerii masz zdjęcie). Agregat już mam, założyłbym go tam z tyłu za silnikiem nad wytrząsaczami i napęd paskiem przekazał. Jedyny koszt to zakup klimatyzatora, a to jest dobre rozwiązanie, bo po sezonie móglbym sobie używać go w domu. Bo zakładanie typowej klimatyzacji dla dwóch tygodni pracy w roku ma sens?   

Opublikowano

Twój pomysł nie jest zły a jaki koszt będzie takiej instalacji ?zastanawiał się tylko jak to będzie w upały działać i mamietaj ze to juz 230 v a nie 24 wiec instalacje trzeba solidnie zrobić

Opublikowano
6 minut temu, olczs napisał(a):

my zakladalismy klimatyzacje juz po remoncie mieszkania i panowie ktorzy mi to robili nic nam w mieszkaniu nie uszkodzili jestesmy zadowoleni ,nie musielismy robic zadnych poprawek.

dostajesz odznakę złotego górnika