Skocz do zawartości

New Holland T4.85 VS Case Farmall 95A

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W tym roku planuje zakup nowego ciągnika pomocniczego w gospodarstwie. Główne przeznaczenie to praca z opryskiwaczem, rozsiewaczem, brony i lekki agregat. Z szerokiego wachlarza modeli wybrałem dwie firmy, czyli NH i Case (niby produkują identyczne ciągniki). I tu zastanawiam się nad tańszym modelem Case Farmall 95A w cenie ok 150tys brutto a droższym NH t4.85 za 170tys. brutto. Wyposażenie bardzo podobne z małymi różnicami o których napisze. Case ma silnik 4,5cm3 i emisje spalin EURO3 bez żadnych filtrów cząsteczek stałych z mechanicznym wtryskiem paliwa. 95KM, skrzynia 12x12, rewers hydrauliczny, podnośnik mechaniczny 3,5t.

Natomiast NH ma silnik o mocy 86KM, poj.3,4l i Euro 4A z filtrem., skrzynia taka sama jak w Case, rewers i podnośnik mechaniczny o udźwigu 3,9t zwolnice planetarne. Przedstawiciel NH powiedział że t4 są o klase wyżej niż Farmall A.

Czy lepiej dołożyć 20tys i kupić NH czy zostać przy Case?

Opublikowano

Za tego case'a to cena raczej netto. A to co dealer gada to nie sluchaj Bo kazdy swoje chwali. Co do wyboru to zalezy jak duze sa Te maszyny. NH pewnie mniej spali ale moze nie dac sobie rady.

Opublikowano

Smiem watpic w ta cene za case'a. Pewnie rocznik 2013 i bardzo ubogie wyposarzenie

Opublikowano

Kolego @aro321. To są takie same ciągniki tylko nazwą się różnią. Więc ktoś ci kit wcisnął. @wino36 trochę złe porównanie zrobiłeś lepiej jak byś porównał nh t4.85 z case farmall 85c. A case farmall 95a z nh td5.95 ciągniki by były w podobnym wyposażeniu i cenie

Opublikowano

Witam urzytkowników i przyszłych urzytkowników HNt4 w moim przypadku to105.Postanowiłem się podzielic spostrzeżeniami z krutkiej jak na razie eksploatacii tego ciągnika a nuż komuś się przyda. A więc tak plusy to; zwrotność, dobra widoczność z kabiny choć maska mogła by być trochę węższa,wyciszenie kabiny ok,SPALANIE średnio 6.5L pług 3x45,talerzówka 3m przyczepa 10t,wydajna klima. Wady żle rozwiązany włącznik świateł roboczych, przyał by się większy balast na przodzie,ciągnik krótki podskakuje podczas szybszej jazdy. Pozdrowionka!

Opublikowano

"większy balast na przodzie,ciągnik krótki podskakuje podczas szybszej jazdy"

Szwagier ma JD 5080R i też podskakuje, ale to raczej nie wina balastu, a stanu dróg :)

Ogólnie chciałbym też odświeżyć temat i zapytać jak się sprawa ma z cenami? Znajomy wczoraj kupił Case FARMALL 95  tyle ze model z 2015 i mówi że wynegocjował cene 130 brutto, ja zastanawiam się na NH t4.85 i powiedzieli mi cene 150 brutto na wejściu model tegoroczny

Opublikowano

Balast ma jakieś 320kg przy pługu który waży 850kg czasem zrywa przód dlatego napisałem że przydał by się wiekszy. Za swojego dałem 145 netto

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v