mtz 82 - klutywator na sciernisko
-
Podobna zawartość
-
Przez Michalc355
Witam!
Mam dylemat, czy kupić talerzówkę henryka batyry lub mandamu, czy jednak agregat ścierniskowy mandamu? Jeśli kupiłbym talerzówkę służyłaby do talerzowania ścierniska i jako agregat uprawowo-siewny(miałbym 2 w 1 i troszkę grosza by zostało) ale czy agregat talerzowy będzie ładnie robił po oranym? Boje się, że kupie talerzówkę i jak wjadę na orane to d*pa a nie robota wyjdzie.
-
Przez tom446
Witam potrzebuje dokładne wymiary agregatu ścierniskowego na 7 łap.(Rozstaw łap, odległość łapy od łapy)Najlepiej na zdjęciu.
-
Przez JanKropka
witam wszystkich
chciałem na ściernisku, po wieloletnim ugorze (wcześniej grunt stanowił pastwisko)
posadzić kila rzędów choinek.
Przeznaczenie potem na sprzedaż, jak podrosną
Pytanie, jak w miarę przygotować grunt skoro jest pokryty zielskiem od lat?
orka nie wchodzi w grę z uwagi na niedostępny teren
nie ma szans także na przekopanie całego terenu z uwagi na jego zarośnięcie i korzenie w gruncie
Czy wystarcza przykrycie agrowłókniną, podkopanych otworów pod sadzonki z tymi choinkami?
widać na zdjęciach przygotowanie w postaci agrowłókniny i podkopów pod sadzonki
ma ktoś doświadczenia z takim terenem
choinki powinny chyba spokojnie rosnąć otoczone tą agrowłókniną
pozdrawiam
-
Przez AgroFerdekxD
Witam mam do was pytanie. Co lepiej zastosować na ściernisko mącznik w granulacie czy go rozrobić w wodzie a może Humus Active ? Jeżeli mącznik to w jakiej dawce (Plon ok 5t/ha) ?
-
Przez PatrykReich
Witam, Chciałbym kupić Polską talerzówkę, którą będę mógł siać bezorkowo, dwa razy przejechać po ściernisku i siać. Musi dobrze mieszać resztki pożniwne z glebą. Z racji że ceny zagranicznych producentów są znacznie wyższe, interesuje się polską maszyną. Jednak w Polsce jest bardzo wielki wybór w tych maszynach a z czego 70 % to szmelc ( np. talerze pod złym kontem lub za blisko siebie ) to piszę tutaj na forum żebyście mi polecili naprawdę dobrą talerzówkę polskiej produkcji. Dziękuję i pozdrawiam
-

Rekomendowane odpowiedzi
Wapno pod korzeń czy na sciernisko