Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

,,Wiata z trzema ścianami i wybieg by im wystarczyła? tucz od wiosny do jesieni"

Mozesz w jakims tunelu chowac z piecem to wejdze kolo 2000 tys i napewno w tedy zarobisz na nich. Z kad jestes kolego?

Opublikowano

Witam u mnie na wsi gęsi nikt nie hoduje ja mam parę gęsi łabędziowatych trzymam je na ozdobę pływają po stawie i wyjadają większość mleczy i innych chwastów.Latem ich w ogóle nie karmie jedzą chwasty ze stawu. :P

Opublikowano

Witam! Tez chce zacząć hodowle gesi na 1500 szt. Czy to jest opłacalne?

Nie przy tej ilości

Opublikowano

średni zysk z gęsi to 8-10 zł czyli twój zysk to 15000 zł a gdzie nakład na rozpoczęcie ogrzewanie poidła  koryta i wiele innych jakby np  doświadczenie które jest niezmiernie potrzebne 

Opublikowano

Hoduje gęsi tak do 30sztuk co roku,bardzo jestem zadowolona szybko rosną a wystarczy im wlasciwie nie wiele pożywienia.Głównie muszą mieć zieloną trawę i młody zielony owies oraz wodę,ziarna owsa również należy dawać.

Opublikowano

Na 16m to tak powinno sie zmiescic do 40 sztuk.Jak sa male to nie potrzebuja duzo miejsca ale gesi szybko rosna i potrzebuja troche przestrzeni z tym ze musisz miec dla nich duzo swiezej zielonej trawy bo glownie to nia sie zywia.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez przemi1999107
      witam mam problem z gesiami 2 miesiecznymi. 2 gąski padły i kolejne ze stada zaczynają tracić apetyt i  nie chcą się ruszać. Weterynarz zalecił witaminy ale brak efektu.
      Miał ktoś coś podobnego?
    • Przez Danto
      Czy ktoś z doświadczonych hodowców mógłby mi podpowiedzieć jaka to jest rasa gęsi tak orientacyjnie?

• Przez przemi1999107
      Witam, przy skubaniu gęsi zdarza się, że pióra odchodzą razem z skórą. Gęsi parzymy w wrzącej wodzie. Jakie macie sprawdzone sposoby na oskubanie gęsi, chodzi mi o dokładne metody tak aby nie dochodziło do zniszczenia skóry. 
    • Przez chwiolas
      Forum troszkę się odświeżyło, przemeblowało i doprecyzowało kategorie. Ktoś musi zacząć pierwszy w nowych realiach forumowych i gęsiarskich...
    • Przez Młodyoporowiec
      Witam jestem zainteresowany hodowlą gęsi mięsnych mam 30 ha ornych i 5 łąk czy na tym areale idzie coś kombinować czy słabo na budynek chciał bym przeznaczyć 200 tysięcy wiem że to w tych czasach nic ale czy przy tych warunkach da się coś z tego zarobić? w gre wchodzą też Indyki ale nie ukrywam że wolał bym gęsi Oraz jak to jest z budynkami jakie wymagania oraz co dawać im zimą w zamian trawy
  • Dodaj nową pozycję...
v