Skocz do zawartości

ISARIA TYP 6000 2,5m- tabela wysiewu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Więc  dźwignia powinna byc na  okoł0  36, denka  przy kółkach  wysiewajacych  według tabeli  na 1 , ale  to sie nie  sprawdza i musi byc na  2 .

Ważne jest  tez na ile  sa  otwarte  szyberki ,powinno byc  odsłoniete prawie  całe lub nawet całe  kółko .

A jak  robisz tą  próbe kręconą? dla  3 m  powinno być 19,6 obrotów korbą, to  wysiew na  1  ar 

Edytowane przez mariuszd93
Opublikowano

Witam kolegów. Mam takie pytanie. Właśnie nabyłem siewnik ISARIA 6000 2.5m na skrzyni olejowej. Jak zamontować i gdzie te dwie rynny które są są z tyłu do próby kręconej? i Ile obrotów przy próbie? Mam 19 lejków.

Opublikowano (edytowane)

zerknij w moją instrukcje, tam wszystko pisze ile obrotów ;) Co do tych rynienek, to musisz pozsuwac leje i wtedy podstawiasz rynienki i kręciesz

Edytowane przez rafal4610
Opublikowano

Dzięki wielkie kolego. Wszystko mi się zgodziło przy próbie kręconej. Wysiał pięknie jestem bardzo zadowolony. Mam jeszcze pytanie. Chciałem wymienić olej przekładniowy w skrzyni ale nie ma tam żadnej miarki. Wie ktoś może ile tam oleju wchodzi? Pozdrawiam

Opublikowano

Witam koledzy mógłby mi ktoś pomóc  ostatni kupiłem siewnik ISARIĘ  6000 na zwykłej skrzyni ale ktoś zamalował oznaczenia przełożeń przy wajchach i mam prośbę czy mógłby ktoś podesłać  te oznaczenia  wiem że są  F L N S  a co z resztą  te cyfrowe ?  Bardzo proszę o pomoc . Pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez bolek1521
      Witam. Zamierzam kupić siewnik zbożowy mam możliwość zakupu takiego sulky jak na zdjęciach spotkał się ktoś z takim sprzętem i może podzielić się opinią czy warto 

• Przez TomaszDawca
      Witam,
      Mam problem z siewnikiem Pom Brodnica Jota Z grupa krukowiak.
      Skrzynia nie utrzymuje normy wysiewu. Na próbie kręconej za każdym razem wychodzi inaczej. Wymiana skrzyni w niczym nie pomaga, gdyż na siewniku jest już zamontowana 4 taka sama skrzynia w przeciągu 4 sezonów w ramach gwarancji przez serwis) i cały czas to samo. Problem nie został usunięty (ewidentnie wada fabryczna przekładni). Gwarancja się skończyła. Producent (Krukowiak) umywa ręce. Mogą sprzedać nową skrzynię i tyle (3300PLN brutto). 
      Moje pytania są następujące:
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik?
      Czy jest ktoś kto posiada taki siewnik i ma podobne problemy?
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik i się z nim uporał?
      Jaką inną skrzynie można by zamontować do tego siewnika? (Przekładnia po lewej stronie siewnika)
      Czy jest ktoś na grupie kto nie może sobie poradzić z takim siewnikiem i chciałby może nawet drogą sądową uporać się z producentem?

• Przez kuba12343
      Jaka jest różnica w tych grabkach w siewniku amazone D8, które lepsze?

• Przez PiotrKaliski
      Witam, co sądzicie o tych redlicacg talerzowych? Czy warto montować? Cena 280zl. Siewnik amazone d7

• Przez paktofonikas1987
      Czy w kazdym siewniku mozna ustawic sciezki ?Bo mam jakis stary duzy (5 lub 6m) siewnik z kutna i chcialbym zaczac robic sciezki pod opryskiwacz z belka 12 m.I nie bardzo wiem jak to zrobic. Moglby ktos pomoc?
  • Dodaj nową pozycję...
v