Skocz do zawartości

Jakie macie zetory NIE BADZMY GORSI O URSUSOWCOW

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

mam 5340 z97r 6100mtg , wymieniłem w zeszłym roku pompe do wody(ciekła) w listopadzie musiałem wymienić korki w głowicach(zgniły) kilka razy wymieniałem gumki na pompce i siłowniku sprzęgła, w sumie to były pierdoły i jak narazie ciągnik chodzi b.dobrze. w styczniu zamierzam pojezdzić za jakimś większm zetorkiem 12245lub16245

Opublikowano

Ja mam 7211 z 1989 roku i Forterre 10641 z 2003 roku . 7211 ma 11238 mth i mniał jeden remont silnika i chyba ze 3 razy regenerowano pompę paliwowo ,a 10641 ma obecnie 836 mth i miał wymieniane obydwie pompki hamulcowe i pompkę sprzęgłową .

Opublikowano

no ja mam zetora 7045, nowy nie jest ma już swoje lata dlatego staram się go nie przemęczać

w pługu 3 skibowym mknie aż miło a jak napęd włącze to...

w okolicy to jeden z lepszych ciągników, dlatego troche nim szpanuje :unsure:

Opublikowano

5340 z 2004r jak narazie psuja sie drobne rzeczy: wskazniki, tłoczek od hamulca (drugi tez sie zacina), ogolnie jestem z niego zadowolony, raz nie chciał zapalac myslałem ze to cos powaznego a to tylko klemy zasniedziały :unsure:

Opublikowano

Już lepiej być nie może , gdy słyszę pracę silnika w ZETORZE.

Mam zetora 12211 z 90tego roku i ogólnie jestem zadowolony choć teraz stoi w dwóch kawałkach bo robię skrzynię biegów.

No i zamówiłem też nowego 11441 i jak dobrze pójdzie to pod koniec marca będzie nowy rumak w gospodarstwie.

A tak szczerze panowie to nie oszukujmy się Zetor to najleprzy traktor dla polskiego rolnika. Zrobi bardzo dużo a często i więcej niż by się wydawało, a w eksploatacji nie jest jeszcze taki drogi jak zachodnie. Moim zdaniem kupując nowego JD czy FENDTa czy nawet te z niższej półki jak CASE , Massey itd. to czeba mieć sporą gospodarę żeby się to opłacało. A kupowanie takiego sprzętu na mniej niż 200ha to szastanie forsą albo szpan przed sąsiadem-poprostu ekonomicznie w Polsce się to nie opłaca.

ZETOR RULES!

Opublikowano

Kolego 'kudlaty' moim zdaniem mylisz sie piszac ze trzeba miec 200ha lub szastac kaso,albo sie popisywac.Np na moim terenie ostanio sporo przybylo sprzetu,a prym wiodo zetory,NH i pronary wsrod zakupow.A moj wuj kupil Masseya o mocy 135KM i ma gospodare o pow. 70ha,a do pomocy jest c-360 i zetor 7245.I nie zaluje w porownaniu do zetora,to jego opinia.

Opublikowano

ja mam 5245 1989r ....dobry sprzęt jak na 3 cyl. ma 5500 mth i miał remont silnika i pompy wtryskowej. miałem problemy ze sprzęgłem ale już jest wszystko ok ;]można na tym trakorze polegać.... a do pomocy ma c-360 i wladimirca.... ale sąsiad ma lepszy 7245 HORAL...potrzebny mu był bo jeżdzi po większych górach niż ja...:]

Opublikowano

,,A kupowanie takiego sprzętu na mniej niż 200ha to szastanie forsą albo szpan przed sąsiadem-poprostu ekonomicznie w Polsce się to nie opłaca.

ZETOR RULES!'' @kudlaty

Czy wszystko musi sie opłacać ? Według mnie nie. Można dla przyjemności (jak merca) <_< , lub dla szpanu B) , albo BO MI SIE TAK PODOBA i już B) .

Pozdro.

Opublikowano

a ja mam:

Zetora 5211 po remoncie silnika i wymianie pompy hydraulicznej (przyduża sieczkarnia do kukurydzy)

Zetora 7745 z turem łamanym Hydramet po remoncie przedniego mostu (moim zdaniem ciągnik całkowicie nie nadający sie do tura, mam w zamiarze sprzedać go i kupić proximę z turem)

Opublikowano

witam a ja mam dwa Zetorki 11441 Forterra 110KM i 9641 Forterra 90KM z ładowaczem czołowym, o pomocniczych nie wspominam bo są innej marki a co do serii Forterra to mogę powiedzieć że nie jest bez wad ale stosunek ceny do jakości jest bardzo dobry i nie odstają te ciągniczki od zachodnich marek może komfortem obsługi ale napewno nie paremetrami w pracy... pozdrowionka do posiadaczy Zetora

Opublikowano

A my od niedawna mami zetorka 9111:) Jest na miejsce c360, jako sredni pomocniczy ciagnik w gospodarstwie. Kupilsmy go z zalozeniem ze bedzie latal z prasa, rozrzutnikiem, agregatem 3m i lekki transport. Narazie jest dobrze, inaczej, calkiem inaczej niz z c360... to juz w sumie jest ciagnik ciezki wiec wszystko jakies takie no nie wiem czuje sie w nim pewniej niz w c360

Opublikowano

ja mam 7745 r.1992 ok.6000Mtg i 11741 r.11/2005 ok.700Mtg uważam że to twarde maszyny mają super mocne podnośniki (w 7745 mam dwa siłowniki wspomagające) są proste w obsłudze i dużo nie palą

Opublikowano

ja mam 6245 88rok i tu pytanie od jakiegos czasu rwie mi tryby w przedniej zwolnicy wszystko w niej zostalo wymienione na nowe i dalej rwie.ciagnik ma lekka os. co to moze byc?