Grzesiek86 Opublikowano 24 Lutego 2013 Opublikowano 24 Lutego 2013 Jestem nowy wiec na poczatku witam wszystkich . O tuż moja przygoda z MF 1014 zaczela sie wczoraj. Zakupilem ten model razem z turem i przyjechalem nim do domu 93 km, problem zaczal sie na podwórku kiedy chcialem uniesc tura, bez rezultatu. Jeszce w drodze podczas tankowania wszystko bylo ok. Sprawidzilem poziom oleju i bylo ponizej bagnetu. Jak sie okazal przyczyna byl wyciek z przewodu hydraulicznego. Zakupilem wiec taki sam olej jaki byl zalany Agrol U, wlalem 15 litrow i na bagnecie wskazywalo miedzy min i max. I wciąż nic, nie dziala podnosnik ani tur. Jestem calkowicie ciemny w uzytkowaniu tego sprzetu wiec prosze o jakas pomoc .
damianmmmm Opublikowano 24 Lutego 2013 Opublikowano 24 Lutego 2013 może zapowietrzył się układ?? odkręć filtr hydrauliki i zobacz czy pompa ciśnie, bo może padła z powodu braku oleju.
Grzesiek86 Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Opublikowano 24 Lutego 2013 Na filtrze nie sprawdzalem tylko na przewodzie glownym do rozdzielacza od tura i czuc bylo tylko delikatne cisnienie. A jak sie odpowietrza uklad hydrauliczny w mf1014?
MAti348 Opublikowano 25 Lutego 2013 Opublikowano 25 Lutego 2013 Witam u mnie nieraz tez hydraulika odmawia posłuszeństwa ( z niewiadomych przyczyn się zapowietrza). Więc tak z prawej strony ciągnika pod drabinkom znajduje, należny kluczem 36 popuścić tą nakrętkę odpalić ciągnik i poczekać aż układ się odpowietrzy olej zacznie tryskać dokręcić nakrętkę, Myślę że to powinno pomóc
Grzesiek86 Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Opublikowano 25 Lutego 2013 (edytowane) MAti348 dzieki wielkie, Twoja pomoc sie przydala:). Pozdro Edytowane 25 Lutego 2013 przez Grzesiek86
Michh91 Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 Koledzy mam pytanie do czego służy te złote pokrętło na plecaku? Dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam. Michał.
Rekomendowane odpowiedzi
schaffer 332 oleje
Ursus 1014 & Alimamix 10M