Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@malkolm sprzęgło jest mokre, więc raczej się szybko nie spitoli

to zależy ile będzie tym pracował, ale cena sprzęgła jest kilkukrotnie wyższa od sprzęgła mokrego do case JXU

co do landiniego, kolega ze szkoły właśnie od 2 miesięcy jest dealerem tej marki na podkarpaciu i mówi że są okropne problemy z dostępnością ciągników i na placu właściwie pusto

Opublikowano

to zależy ile będzie tym pracował, ale cena sprzęgła jest kilkukrotnie wyższa od sprzęgła mokrego do case JXU

co do landiniego, kolega ze szkoły właśnie od 2 miesięcy jest dealerem tej marki na podkarpaciu i mówi że są okropne problemy z dostępnością ciągników i na placu właściwie pusto

Chłopaki zawszę możecie się skontaktować z ogólnopolskim dystrybutorem i problem powinien zostać rozwiązany.

Opublikowano

@rolnikursus jeśli ciągnik ma pracować u Ciebie z turem to weź sobie JD 5070M, niekoniecznie z turem fabrycznym, będziesz miał w nim ramę, rewers elektrohydrauliczny i półbieg

Myślałem o nim ale cena jest trochę wysoka 125 netto w lepszym wyposażeniu to dużo na takie małe gospodarstwo. Najkorzystniej wychodzi Farmtrac bo 110 brutto z klimą i szerszymi laczkami

Opublikowano

@rolnikursus- Jeśli się zdecydujesz na Farmtrac-a to bierz 675dt bo on ma silnik Perkinsa. I ogólnie Farmtraca polecam. Ja na niego postawiłem i nie żałuje :) Do farmtrac-a warto podkreślić tez ze w razie czego sa tanie części, łatwo dostępne i serwis w moim przypadku był tani. A w case czy NH niestety części są drogie i serwis z tego co znajomi mówią to dużo więcej za przeglądy płacili. A jeszcze co do serwisu to najdroższy z tego co wiem jest w przypadku Kuboty. Pozdrawiam i życzę udanego wyboru :)

Opublikowano

malkolm

Takie sprzęgło pewnie grubo ponad 10tyś godzin wytrzyma czyli pierwszy właściciel pewnie nie będzie go ruszał. Moim zdaniem lepsze to niż co 2tyś godzin ciągnik rozpoławiać albo częściej.

Opublikowano (edytowane)

Case i Nh to jeden wafel ale jak bym miał kupić to raczej case bo wydaje mi sie ze jest wykonany z lepszej jakosci materiałów/podzespołów a nh wg mnie to bubel zwłaszcza te mniejsze modele, jeszcze dawniej te stare modele były ok miałem nie raz możliwosc popracowac na nh naprawde te stare sa twardsze i mniej awaryjne a teraz juz Made in China i juz coraz czesciej od znajomych słysze złe opinie na ich temat.

Edytowane przez lukaszursus904
Opublikowano

NH ma największą sprzedaż. Mam NH i wszystko jest ok, case lepszy nie jest bo w czym niby miałby być lepszy? Ciągnikami roku często zostawały NH a case - nie. Osobiście zdecydowanie polecam NH szczególnie dlatego, że w moim rejonie diler ma dobry serwis. Zresztą dobry serwis jest najważniejszy przy wyborze.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kingway
      Witam , planuje kupić ciągnik i mam na oku Fendt favorit 818 i John 7810 - moc niby ta sama ceny podobne  . I teraz nwm którego wybrać ? Może ktoś coś podpowie ? Podejrzewam , że JD napewno wiecej pali , ale i też no robi robotę , Fendt znów wygodniejszy . A części i naprawy ? JD z skrzynią Powet Quad.
    • Przez marcigazeno
      Czy ktos z Was mial przyjemnosc lub nie przyjemnosc w ostatnich 5latach zakupic i samodzielnie uzytkowac jakis ciagnik tak do 4t masy wlasnej do lekkich prac ktory jezdzi na 3 cylindrach, takie 80-110koni, czy to sie psuje, brakuje momentu, jakos dziwnie sie zachwuje nie liczac pewnie odglosow, cos sie z nimi dzieje, teraz widze ciezko o jakies normalne silniki w takich mikrusach z podstawowych linii 

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
  • Dodaj nową pozycję...
v