Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcę kupić nowy siewnik do kukurydzy 4 rzędowy i wybieram pomiędzy Monosemem NG Plus 4, a Kuhnem Maximą 2. Cena przemawia na korzyść Kuhna.

Za Kuhna chcą ok 80 tyś brutto:

- zbiornik do nawozów 950l

- redlice nawozowe talerzowe

- KMS 412

- zbiornik do mikrogranulatu

Cena Monosema to ok 18 tyś euro netto:

- zbiornik do nawozów 1000l na wzmocnionej ramie (ze zbiornikiem 2x175l kosztuje prawie 3 tyś euro netto mniej)

- redlice nawozowe talerzowe

- CS1200-12

- zbiornik do mikrogranulatu

Do Monosema nie mam zastrzeżeń, bo już drugi rok siał u mnie takim siewnikiem. Z Kuhnem nie miałem do czynienia ale słyszałem, że jest dobry.

Areał do obsiania to ok 25ha u siebie + ewentualne usługi. Ciągnik z którym będzie współpracował to Ursus 6014 lub Claas Arion 610.

Który siewnik polecacie?

Opublikowano

My użytkujemy kuhna Maxima 2 TS 6 rzędowy i jak narazie chodzi pięknie bez problemu a do zbiornika mieszczą się niecałe 2 bigpacki jeżeli chodzi o cenę to kosztował coś ok 90tyś jeśli się nie mylę a wcześniej mieliśmy monosem 4 rzędowy i też dobrze chodził tylko z biegiem czasu zżerało ramę od nawozów i zbiornik od środka a tak chodził bez zarzutów

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Mlody311
      Witam, zastanawiam się nad zakupem takiego siewnika, czy jest tu ktoś kto używa takiego siewnika i mógł by coś o nim powiedzieć
    • Przez pawelmf
      Witam posiadam siewnik do kukurydzy becker areomat s i dwie sekcje słabo mi sieją a mianowicie nierówno rozmieszczone rosliny duże przerwy  mniej nasion wysianchy. moje ptanie jak to naprawic 
    • Przez micgal39533
      Witam Jak ustawić starownik lemken lh agro 1600 pod ścieżki 15m jak wprowadzić szerokość roboczą i obwód koła? Ma ktoś może instrukcje po polsku?
    • Przez kingway
      Witam , może ktoś się wypowie na temat tego siewnika ? 
    • Przez Goferowskii
      Witam mam problem z siewnikiem Kuhn maxima 2007 rok. Podczas siania na terminalu od siewnika nie pokazuje słupków wysiewających. Po poruszaniu kablem który idzie od siewnika do terminala na chwilę się pojawiły i znikły. Podczas próby siania na terminalu przy opcji prędkość zaczęła się pojawiać i wtedy pokazały się na chwilę słupki. Moje pytanie co może być problemem i czy może to być czujnik prędkości.
  • Dodaj nową pozycję...
v