Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Potrzebuje pomocy, a mianowicie kupiłem porase rolujaca Hesston Fiatagri 5670 i chciałem zrobic belota z siana. Niestety nic z tego niewyszło poniewac jak wjezdzam w siano i zaczynam zbijac to belot sie niekręci w pasach tylko stoi(pasy sie kręca) co doprowadza do zapchania sie podbieraka i pasy staja:/ . Miał ktos ten problem, jakis pomysł jak to naprawic?

Prosił bym także o kilka fotek z wnetrza prasy jak ktos ma taka poniewaz mozliwe ze mi brakuje jakiejs czesci w srodku.. na maila marcin.masternak@poczta.fm.

Bardzo bym prosił o pomoc bo siano do zbirania a maszyna stoi:/

pozdrawiam

Opublikowano

nie no na srodku jest walek ...tylko ze przez to wogule belot by sie niekrecił? zaraz na poczatku jak sie rdzen tworzy to sie on niekreci...a dalej to jak pisalem.. juz niewiem co kombinowac

Opublikowano

nie chce zakładać nowego postu to tu zapytam

Pierwszy raz siano belowałem ładnie się belowało tylko sznurki tak jakby za luzno obwiązywały i jak niektóre bele podniosłem to sznurek zwisał.

Jak jest z regulacją napięcia sznureka. Mam w prasie dwa napinania sznurka (owijanie na dwa sznurki) jedno przytrzymywanie sznurka trochę niżej od wskaźnika ciśnienia komory, a drugoe zaraz przed rurką rozprowadzającą sznurek po beli. Czy powinienem mieć jeszcze jeden gdzieś napinacz sznurka, czy mam regulować siłę docisku tymi dwaoma napinaczami. Z góry dziękuje za odpowiedź.

Opublikowano

Podbijam temat. Chcę ustawić przed żniwami po w żniwa temat się nie przebije, bo znając życie temat o prasach w żniwa jest gorący

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez solo65
      Witam. Tak jak w temacie, szukam prasy rolującej do 75 km. Prasa głównie będzie prasowała siano i słomę. Budżet ok 15tys zł.
      Pasówka czy łańcuchowa? Polska czy zagraniczna? 
    • Przez mateo30
      Cześć w prasie Krone KR 160 mini stop można jakoś ustawić żeby bele były bardziej zbite ? 
      W sianie bele są jak skała a w słomie trochę luźne są. 
      Czy jest jakaś możliwość bardziej zbitych ? 
      Wolniej jeździć ? 
    • Przez Tom93
      witam wszystkich posiadam prasę unie famarol walcowo łańcuchowa, mam problem tego typu iż gdy włącze wałek wom prasa dziwnie podskakuje na kołach jak chodzi na pusto , dodam że gdy robie siano czy słome i zapełni się komora prasa jeszcze bardziej podskakuje tak że odczówalne jest to w ciągniku. proszę o jakieś porady sugestie
    • Przez Tom93
      Witam mam problem z prasa rolujaca unia famarol walcowo łańcuchowa po załączeniu walka wom prasa dziwnie podskakuje. Widać na kołach w prasie, a przy robieniu beli jak już jest pełna komora to jeszcze bardziej nia telepie, w ciągniku to nawęd jest odczuwalne, czy ktoś może wiedzieć gdzie szukać przyczyny dodam że łożyska na kołach zebatych w klapie są w porządku,lancuch w klapie też sprawdzony nie jest zapieczony na ogniwkach. Gdzie szukać? 
    • Przez Propek
      Witam, posiadam prasę Rivierre RV156L i nie wiem jak w niej poluzować pasy z tyłu by móc je wymienić. 
  • Dodaj nową pozycję...
v