Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

@nikolajjj co do kolorów to mi się podoba z decorala "stepy bengalu" u syna w pokoju jest taki beż, kawa z mlekiem (dużą ilością mleka). Dużo zależy też od koloru mebli jak ciemne to dawać jasne kolory, jak jasne meble to ciemniejszy kolor. A zostawiasz te meble co masz czy kupujesz nowe?

U mnie też większość rzeczy na wierzchu - nie zawsze jest gdzie schować - a jak są to się szybko brudzą <_<

Ha ha widzę że też masz naczepiane przedłużaczy w starej chałupie tak jest jedno gniazdko na cały pokój, u mnie też tak było a teraz w dużym pokoju mam 7 podwójnych i teraz mi nie brakuje miejsca ;)

Ładną masz tę kuchnię 2 okna przestronnie.

Tu jest moje okno w kuchni kiedyś robiłam zdjęcie firanki, takie kolory mam obecnie w kuchni a meble w takim kolorze jak ta szafka na ścianie.

http://foto3.m.onet....087,21,19,0.jpg

Jak przyjadę z weekendu i ogarnę trochę kuchnie (po tym remoncie wszędzie biały kurz :wacko: ) to zrobię foty i tu wrzucę.

Edytowane przez iwona2lena
Opublikowano (edytowane)

@Nikolajj co do kolorow to do kuchni ja bym wybrala pastelowy w kolorze jasnym zoltym. Takim jak masz juz przy suficie.

A co do pralki BEKO to tez fajnie wygladaja, tylko ze jak sie zajade do sklepow w Rzeszowie, ta jakies male wybory sa sprzetu AGD a to niby sklepy agd.

Co do przedluzaczy to moj jest na to uczulony.

I nad blatem kuchennym zrobil mi 3podwojne a w pokojach to minimum 5podwojnych i do tego jeszcze gniazdka sterowane do lampek nocnych Tak zeby tylko przedluzaczy nie bylo

@Iwonka trzecia szuflada w zmywarce na sztucce to moim zdaniem nie praktyczne, niby jest szuflada, ale koszyk w zupelnosci wystarcza.

A jak jest trzecia szuflada to chyba miejsca na wieksze gary nie ma. tego nie wiem ale tak mi sie zdaje.

Edytowane przez banan575
Gość nikolajjj
Opublikowano

Bananku ja chcę właśnie tym jasnym brzoskwiniowym pomalować, tylko ne wiem czy całość z sufitem, czy sufit biały zostawić.

Iwona, przedłużacze są poprowadzone z siły, ale jak mówiłam to tylko tymczasowa kuchnia, z pokoju została przerobiona w dwa dni. Nawet nie malowałam. Szafki są nowe - nie będę ich zmieniać, dokupię tylko nad pralkę jedną i jeśli zdecyduję się na zmywarkę, to przemebluje dolne szafki. Te dwa okna to moje zmora, bo wychodzą na południe i zachód i latem grzeje słońce od 10 do 17 i mam 26 stopni w kuchni. Nawet żaluzje nie pomagają.

Jak dostawimy mieszkanie to ta kuchnia nadaje się do generalnego remontu zerwanie podłogi, zdarcie farby do tynku, wyrównanie sufitu.

Ja kupuje sprzęt w sklepach internetowych. Dowóz masz gratis i ceny z reguły niższe o 200zł. Np pralkę kupiłam za 1200 9kg, a w sklepie stacjonarnym w tej cenie była 7kg. Płytę gazową, okap, lodówkę, pralkę, mikrowelę, nawet zlew kupiłam w sklepach internetowych. Polecam Oleole i neo24. Spaliła mi się mikrowela, to dostałam nową. Teraz kupuję piekarnik i tez przez internet. Jak mam wątpliwości, to ide do sklepu, pooglądam, doradzę się i kupuje przez neta.

Opublikowano

Sufit zostaw bialy. To czyli to kuchnia tymczasowa??? no jak to tymczasowa i tak pieknie wyszla to jakà bedziesz miec ta stalà???? ;)

Jak bedziesz juz robic nowa kuchnie to nie zapomnij o gniazdkach, Ma ich byc multum przynajmniej 3podwojne nad blatem kuchennym. Bo zauwazylam ze nad pralka nie masz gniazdek a tam moglo by cos stac. A w kuchni gniazdek nigdy za wiele.

Opublikowano

@nikolajjj sufit zdecydowanie biały. Ja też kupiłam przez internet gazówkę, piekarnik, i zmywarkę. Z internetowym zakupem jest tak jak mówisz :)Ja też uważam że w kuchni gniazdek musi być. Zmywarkę i piekarnik, lodówkę to najlepiej tak podłączyć żeby nie było widać ale w razie burzy móc wyłączyć z gniazdka. Ja te rzeczy mam podłączone w narożnej szafce pod gazówką, a zmywarkę pod zlewem. Więc w razie w. (burzy) wszystko mogę szybko powyłączać.

Gość nikolajjj
Opublikowano

Umieram dziewczyny, niech ktoś mnie dobije. Byłam u dentysty. Usuwanie ropnego torbiela z dwoma korzeniami. Cięte dziąsło i czyszczenie kości górnej szczęki. 5 szwów + wygląd jakby mnie mąż obił. znieczulenie zamiast działać 6 godz. działało godzinę.

Czyli jednak biały sufit.

Teraz maż trochę zrobi porządku z kablami.

A w nowej kuchni gniazdka będą jak trzeba, Te do tymczasowych sprzętów (robot, mikser, itp) to będą na listwie wysuwanej z blatu. A do sprzętów typu lodówka to będą sprytnie ukryte. Płytę gazową kupię na szkle, szerszą niż ta obecna.

pytasz Bananku jak bedzie w nowej kuchni....blat będzie granitowy, zlew też - podwieszany. Lodówkę, piekarnik i mikrowelę planuję zabudować w panelu ściennym. Wszystko będzie na jednej ścianie, ukryte, razem z regałem cargo. A między szafkami górnymi i dolnymi będą szklane płytki. Korpusy obecnych szafek wykorzystam, a fronty chcę zrobić z połysku - tylko nie wiem czy białe czy czerwone. W szafkach będą kasze cargo.

Ale do tego jeszcze parę lat (byłoby szybciej, tylko ciągnik kupiony - wiecie jak jest), dlatego muszę podszlifować obecną kuchnię. Żeby się nie wstydzić gości przyjmować.

Gość nikolajjj
Opublikowano

E tam bogata. Kup w sklepie to pójdziesz z torbami, a u producenta granitów to za pół ceny dostaniesz. Trzeba sobie radzić. ja nie lubię w błoto wyrzucać pieniędzy na zbędne bajery. Jak pisałam za obecną kuchnię z osprzętem wydałam niecałe 2000zł. Z meblami, podłogą, zlewem, okapem, płytą gazową (pralkę dokupiłam rok później)

Mąż jak chce coś kupić, to podaje wymiary i puszcza mnie na internet i zawsze znajdę mu tą rzecz za połowę ceny lub taniej niż w sklepie. śmieje się, ze mnie ze jestem jak pies gończy. :D

Gość nikolajjj
Opublikowano

No właśnie 2000 zł słownie dwa :P

Gość nikolajjj
Opublikowano

To powiedziałam, że to kuchnia prowizoryczna. Sztuką jest mało wydać, żeby ładnie wyglądało. Cieszę się, że mi się to udało - nieskromnie powiem, ale wnoszę tak z waszych komentarzy. Dostałam do reki 2000 od męża i jak ci starczy to zrobimy, a jak nie to nie. Ale ta druga już tak tanio nie pójdzie. Bo same kosze cargo to koszt ok 5-7 tyś.

Opublikowano

Niestety największe koszty generuje sprzęt AGD

Koś tam jeszcze pisał o suficie w tym samym kolorze co ściany, zdecydowanie odradzam, wyjdzie nam taki bunkier, najlepiej pomalować na biało :)

Opublikowano

No ale jak to mowia JAK SIE CHCE SMACZNIE I WYKWINTNIE JESC to jednak ten caly sprzed AGD jest potrzebny.

A w kuchni powinna byc LODOWKA, PRALKA, ZMYWARKA, PIEKARNIK, MIKROFALA, OKAP KUCHENNY, KUCHENNKA GAZOWA lub INDUKCYJNA. i to jest podstawa co jest potrzebna a do tego jeszcze jakis CZAJNIK ELEKTR, KRAJALNICA, KAWCIOR. jakis ROBOT KUCHENNY

No i to tak sie zbiera do kupy i ponad 10tys wychodzi

Gość nikolajjj
Opublikowano

No bez tego sprzętu w kuchni ani rusz. A te 10tyś to tak od biedy. Starczy albo nie. a najlepsze że teraz takie buble robią. Dawniej sprzęt działał 20 lat.

Ja teraz mam pralkę w kuchni, ale w przyszłości nie będę jej tam wstawiać. Mam patent na łazienkę z ukrytą za ścianką pralnią. Mój ojciec coś takiego zrobił w jednym domu. Jak się wchodzi do łazienki to w ogóle tego nie widać.

Gość nikolajjj
Opublikowano

To faktycznie gigantyczna łazienka :blink: :lol:

Ciekawe gdzie @Iwonę wcięło

Opublikowano (edytowane)

gigantyczna bedzie na pietrze, a to na parterze mialbyc w orginale tylko kibel, ale moj przestawil drzwi wybil sciane druga zmurowal i zrobil brodzik wstawil mebel z umywalka i lustro z kinkietami i jeszcze kibelek z szafka.

i z takiego kibelka powstala mala lazieneczka na szybki prysznic

Edytowane przez banan575
Gość nikolajjj
Opublikowano

Czyli jednak masz gdzie pralkę wstawić.

Gość nikolajjj
Opublikowano

Staro. Nie jest może tragicznie, bo płytki całkiem ładne (bordowe), ale nie lubię tej łazienki. Swoją będę miała, tak jak i kuchnię, jak dostawimy mieszkanie. Lepiej pochwal się swoją - uwielbiam oglądać nowo urządzone mieszkania.

Opublikowano

Gdzies mi wcielo zdjecia na kompie i na necie. Znajde to wstawie.

Niby mala ta lazieneczka ale praktyczna.

Plytki zielone i takie pod zielen wpadajace (2kolory) . Ale jak wlacze ledy w suficie to lazienka jest ciemno zielona a kabina prysznicowa niebieska.

Opublikowano

Cześć dziewczyny :) Łączę się z Tobą w bólu @nikolajjj, ja też zaliczyłam dziś "doktora" <_< Byłam u ortopedy wywaliło mi wodę w kolanie i musiałam mieć punkcję ( co nie było przyjemne i bez znieczulenia) wbił mi igłę w kolano i upuścił z 4 strzykawki 25 ml płynu. Ja mam dwie łazienki jedną u góry na poddaszu ok. 10m2 na niebiesko i na dole do remontu. Jutro wam foty wstawię bo muszę zdjęć poszukać. Na poddaszu mam wannę a na dole chcę zrobić prysznic. Ale to jak będą pieniądze i też zaszaleję może nie z marmurem ale też będzie ładnie ;) co do AGD ja ostatnio zaszalałam i kupiłam sobie TERMOMIX jakieś 4170zł ale robi "cuda" najlepszy jest ajerkoniak - nigdzie nie kupisz lepszego - wyrabia ciasta chleb, gotuje na parze i takie tam. :D