Skocz do zawartości

STARCIE TYTANÓW - John Deere 7730 vs. Fendt 820 Vario TMS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jesli mowa o spalaniu to moge wtracic swoje 4 grosze

beczka 8400 joskin na jednej osi, wozilem okolo 6h, wywiozlem okolo 12szt, jazda jeszcze bez wprawy na tempomacie z TMS. Ciagnik fendt 412 spalanie na poziomie 6,4 wskazanie z terminala. Mam zatankowanego do pelna wiec bede wiedzial o dokladnosci tego wskazania jak znowu trzeba bedzie zatankowac

Opublikowano

witam wszystkich forumowiczów postanowiłem włączayć się w dyskute 1 raz na ten i inne tematy (sądze że mam troche wiedzy i doświadczenia )pierwszy raz na wasze forum i ten temat wszedłem kilka dni temu :( a 2 miechy temu po różnych za i przeciw zamówiłem zielonego 7830 ;[ a wybierałem między wszystkimi markami troche jak nasza sądowa temida :lol: nic na oko tylko fakty i tak np 1. fendt 820 byłby tańszy , 2. tylko pełen wypas ,3. różni dilerzy oprucz fenda bo tam tylko korbanki ,4. poróżnych za i przeciw postawiłem na nowego ,5.tylko powyżej 180 KM , 6. i takich tam kilka jeszcze innych ,A i jeszcze coś jesienią zamówiłem usługe orki i było to tak john deere kilku letni model nie pamietem moc 160KM pług 4 skiby obracany z pakomatem głębokość minimum 25cm pole klinowate (trójkąt)po pszenicy ożimej bardzo pofąłdowane mozajka ciężka glina , żwir , dołkami połąkowa czarna obszar 10ha nie orane około 6-7 lat (dlatego że ja mam uprawe bezorkową)no i wynik cena 200 zł za 1 ha paliwo 170 litrów wypalone z dojazdem około 10 kilometrów . Każdemu testowi polowemu można coś zarzucić a prawda jest taka żę połowa sukcesu zależy od i tylko od KIEROWCY co też już dużo forumowiczów pisało.zapraszam do dalszej dyskusji nara . :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 

• Dodaj nową pozycję...
v