Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Witam, ostatnio znalazłem na allegro taki ciągnik IMT

zastanawiam się czy warto jest się w niego pchać ,ponieważ jest podobny bardzo do MF, albo ursusa .....

czy miał ktoś kiedyś styczność z takim sprzętem, jak to chodzi ? czy części sie dopasuje od jakiś ursusów czy MF ? czy to może jednak całkiem inna konstrukcja ?

Edytowane przez MAti21
Opublikowano

Mieliśmy takiego w robocie,tylko bez tuba maszynka fajna dobry uciąg silnik MF przerabiasz na komplety naprawcze URSUSOWSKIE licencyjne tam inne wymiary podnośnik zmacjany skrzynie trochę głośne jak wyje bardzo to w słuchawkach trzeba jeździć , cześć trybów pasuje od ursusów na licencji .Ja kupił bym ten sprzed za 15.000 Wesołych Świont

Opublikowano

Też się na niego napalałem kilka miesięcy temu, ale odpuściłem.Widzę że nadal jest niesprzedany, może coś z nim nie tak.Uważałem i nadal uważam że ten ciągnik może być "niegłupi". Ale dlaczego dotąd nie został sprzedany?

Opublikowano

Też się na niego napalałem kilka miesięcy temu, ale odpuściłem.Widzę że nadal jest niesprzedany, może coś z nim nie tak.Uważałem i nadal uważam że ten ciągnik może być "niegłupi". Ale dlaczego dotąd nie został sprzedany?

no właśnie taka ciekawa konstrukcja to jest,ja osobiście rozglądam się za MTZ 82 bo to jest maszyna którą każdy zna ;D, ale ten IMT jest ciekawy,muszę się wybrać go obejrzeć w najbliższym czasie, może jakiś test bym mu zrobił to by się okazało jak to chodzi.

Opublikowano

panowie co do IMT to mogę się wypowiedzieć miałem jeszcze 5 lat temu dwa takie maszyny oszczędne i o dobrej sile uciągu dopuki wystarczały na nasz areał to się nimi robiło ale na swoje lata zawsze jakieś awarie sie zdarzały bo częsci wypracowane z silnikiem nie ma problemu bo tak jak koledzy piszą to od ursusa bedą części pasować silnik perkins 70 km orginalny ma średnice cylindra 101 mm a miałem drugiego zrobionego na 102 tłoki staczane od c-330 palił gorzej zimą ale był mocniejszy ze skrzynią jest już gorzej części niektóre calowe bo w końcu na licencji fergusona nie bedą pasować od ursusa może niektóre tylko, w kabinie jest głośno dużo gorzej niż c-360 gdyby nie brak części to nie jest zły ciągnik prosty w budowie i dość wytrzymały mankamentem było to że przedni napęd włączał sie automatycznie na zasadzie poślizgu koła ale na wstecznym już nie działał i tak było w każdym orginalnie mowa o IMT-579 bo takie miąłem

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v