Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dawno dawno temu miałem 251 :) ale po kolei. Nie wiem jakiej jesteś postury i do czego Ci motor potrzebny bo 150 troszkę mała i słaba, 250 znów takie wielkie się wydaje. Najładniejsza jest 251 - co do tego nie ma wątpilowości no i najmocniejsza. MZ - motor raczej bezawaryjny ale jak dostała pożądnie po gazie przez dłuższy czas to potrafiła się spocić i nie chciała dalej jechać - trzeba było stawać i odczekać aż ostygnie.

Opublikowano

Ja mam MZ 150, niezawodny motor, jestem z niej zadowolony w przyszłości kupuje MZ 251. Motor w miare łatwy w naprawie no chyba że rozbierasz skrzynie wtedy potrzebna jest pomoć osoby, która sie na tym zna bo jest problem z prawidłowym złożeniem, biegi mogą niewchodzić. Motor idealny do jazdy rekreacyjnej a i poszaleć troche na nim też można, moim zdaniem idealny do nauki jazdy, właśnie na MZ 150 uczyłem sie jeżdzić motorem

Opublikowano

Kiedyś myślałem o zakupie właśnie motocykla MZ. Słyszałem wiele dobrych opinii o nich, że śa o niebo lepsze od konkurencyjnej Jawy TS 350. Ale tak jakkoś zeszło, że nie kupiłem motorka, a teraz to już chyba bym w MZ nie wchwodził tylko jakiś japoński.

Opublikowano

ja mam MZ etz250 fajnie chodzi,jeszcze nic sie niespiepszyło,chwilowo się wstrzymałem z jazdą bo trochę strach jakby mnie złapali to by mi mogli odroczyc prawko a po co??-już se wole przeczekać do następnego roku :)

Opublikowano

kuzyn na początku sezonu kupił ETZ151 za 950zł w stanie wizualnym idealnym tylko nie było iskry, wsadził w nią 200zł i jeździ do dnia dzisiejszego bez jakiś problemów. nawet fajnie się tym fajnie jeździ jak się przesiądę ze swojego simsona s51.

A tak na marginesie może ktoś chce kupić ETZ151??

Opublikowano

ja byłem szczęśliwym posiadaczem MZ ETZ 150......na gume to bez proszenia ...szwagier miał 250... kumpel miał 251....wszystkie chodziły super... no wiadomo dwusów...przy dość dużej eksploatacji co rok wymienić pierścionki i co dwa lata tłok...części łatwo dostępne...tanie są...no chyba kupi sie od razu złoma to wtedy tylk osie kaske pcha

Opublikowano

Ja też posiadam od sierpnia ETZ 150 i z rękom na sercu moge ja polecić jest bezawaryjna jak narazie ma zajeb. wygląd w porównaniu do wiejskich motorów(wsk romet simson)przyspieszenie tez jest niezłe Nawet nie wiem czy nie lepsze od jawy spalanie ok 4 litrów przy jeździe mieszanej

Opublikowano

Ja mam etz 250 ale narazie stoi zepsuta i jakoś nie ciągnie mnie do jej naprawiania. Czymś innym bym sobie pośmigał ;) . Mz ogólnie nie jest zły ale jak dostanie mocno po d*pie to spali baaardzo dużo i nie wytrzyma za długo. Mam instrukcje od MZ jakby ktoś coś chciał sie dowiedzieć to moge sprawdzic i napisac. Pozdro dla wszystkich "etkarzy" ;);)

Opublikowano

ja tez mam MZ ETZ 250 luxxx maszyna i wygodna do jazdy wczesniej mialem MZ ETZ 150 tez byla luxxx tylko ze stawala na kolo i nieraz to mozna bylo łeb rozwalic. moja mzetka to spalanie ma dobre hehe pewnie z 6l to spali a nieraz to i lepiej jak sie szaleje mysle ze MZ TS 250 albo MZ ETZ 250 sa najlepszymi motorami z rodziny mzetek <_<