Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z prasa rolujaca unia famarol walcowo łańcuchowa po załączeniu walka wom prasa dziwnie podskakuje. Widać na kołach w prasie, a przy robieniu beli jak już jest pełna komora to jeszcze bardziej nia telepie, w ciągniku to nawęd jest odczuwalne, czy ktoś może wiedzieć gdzie szukać przyczyny dodam że łożyska na kołach zebatych w klapie są w porządku,lancuch w klapie też sprawdzony nie jest zapieczony na ogniwkach. Gdzie szukać? 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Werden32
      Witam. Mam pytanie do posiadaczy prasy unia chodzi mi o pręt na rysunku poniżej nr 13. Ponieważ mój sie uszkodził i zamówiłem drugi i jest prosty a na schemacie poniżej jest wygięty i u mnie wcześniej też był i moje pytanie brzmi jak jest u was. I czy mógł by ktoś podesłać zdjęcia. Bo niestety tak jak jest teraz nie do końca dobrze rozkłada mi siatke. Z góry dziękuję 

• Przez Tom93
      witam ma problem z prasa unia famarol walcowo łańcuchowa problem polega na tym  że gdy połącze ja z ciągnikiem wałkiem wom i włacze w ciągniku zaczyna tak dziwnie podskakiwac widac to na oponach góra dól i na całej prasie też to widac, a gdy robie bele jeszce bardziej skacze.zmniejsza sie gdy wypuszcze bele z komory wtedy na pusto mniej skacze. czy ktos jest w stanie pomuc ?sprawdziłem luzy łozysk walce łanuchy napinacze . nie wiem gdzie jeszcze szukac.
    • Przez farmer8244
      Witam , panowie posiadam prasę unia famarol walcowo łańcuchowa i od jakiegoś czasu podczas wypuszczania kulki z sianokiszonką z ciężką kulką strasznie szarpie (że aż podskakuje cała prasa) przy suchym sianie i w słomie tego nie ma co to może być za przyczyna?
    • Przez czyzykmarek
      Witam. Mam problem ze sterownikiem ponieważ nie działa nie piszczy brak dźwięku w trakcie dobijania beli . Alarm znak Stop się wyświetla ale nie ma żadnego dźwięku. czy spotkał się ktoś z taką przypadłością?
    • Przez karol19920
      Witam. Mam problem z zamkami tylnej klapy. Nie opadają do samego końca na te rolki. Niby czujnik wyłapuje że klapa domknięta ale one wiszą nad rolkami. Wcześniej elegancko spadały. Prasa ma przebieg raptem 550 bel. Doradzi ktoś coś?
  • Dodaj nową pozycję...
v