Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam 1.4 hektara łąki blisko rzeczki , jest to teren dość podmokły i lipnie tam z jakimś koszeniem żeby zebrać jakąś trawę. Macie jakiś pomysł jakby to zagospodarować? Dookoła są pola uprawne i las ale są wyżej położone niż moja łąka. Spróbować zasiać jakieś miododajne capkiem ( c-330) i postawić ule? Tylko coś takiego mi wpadło do głowy. Szkoda żeby to stało , no chyba że las zasadzić. 

Opublikowano

Samochodem z ulami tam dojedzie czy też utonie ? Jak blisko rzeka to zrobić odpowiedni drenaż i po problemie. Jeden środkiem pola może być za mało. Robiłbym dwa. Chyba, że to nie Twoje pole to szkoda zachodu.

Opublikowano

Dojedzie się bez problemu nawet i ciężkim sprzętem bo drogą też jest wyżej. Sama łąka jest poniżej pól uprawnych i drogi. Sąsiad obok ma staw ale mi się nie uśmiecha ładować kasy w staw bo żeby to mądrze zrobić to trzeba dziesiątki tysięcy 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez tumek19
      Mam pytanie do was na temat uprawiania tej rośliny, ceny nasion, pielegnacji itp.
    • Przez Balzak
      Wymieńmy doświadczenia kto co stosuje.
    • Przez niudizajn
      Mam problem w postaci łak na torfie. Zrobiłem rok temu renowacje 2,5 ha takich łąk (Roundup + Orka) poczym zasiałem trawę i co sie okazało??? Na trawe było za sucho a na gwiazdnice pospolitą nie. Więc w tym roku na wiosne ponownie Roundup + agregat uprawowy i siew. Trawa urosła tylko tam gdzie torf był "rozcienczony" ze zwykły piaskiem (taki teren u mnie jest) , a gdzie jest sam torf to tawy jest 50/50 z chwastami. Co robić??? Dodam tylko ze odczyn ziemi jest na poziomie 6,5.
    • Przez Rolnik1111
      Witam
      Co sądzicie o tym poplonie?

W filmie mówią żeby zasiać ją w sierpniu/wrześniu,skosić wiosna przyszłego roku i zaraz po skoszeniu zasiać kukurydze a czy sprawdziłaby się żeby użytkować ją cały rok jak zwykłą łąke i dopiero zaorać?
    • Przez Tanos
      Czy ktoś korzystał kiedyś z aeratora jak tak to z jakim efektem 
  • Dodaj nową pozycję...
v