Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Wpaw napisał(a):

W pace wszyscy za niewinność...

Może jakiś wyjątek się znajdzie

To dlatego znieśli u nas karę śmierci zamieniając ją  na dożywocie. 

Tak jak jest z prawem łaski jeśli do tego są przesłanki. 

Opublikowano
15 minut temu, Bezduszna napisał(a):

To dlatego znieśli u nas karę śmierci zamieniając ją  na dożywocie. 

Tak jak jest z prawem łaski jeśli do tego są przesłanki. 

Oko za oko

Opublikowano
17 minut temu, Uziu92 napisał(a):

No sam nie wiem, może spróbuję te ozima. 

Dzwonią, piszą, wybiera się już z 10 chyba i dojechać nie mogą 😁

Ja się zastanawiam czy Ci co do mnie jechali to nie zginęli w wypadkach..  

4 po silnik już jechało, nie sprzedawaj pan napewno rano będę i uj... Świec Panie nad ich duszą 🤷

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Ja się zastanawiam czy Ci co do mnie jechali to nie zginęli w wypadkach..  

4 po silnik już jechało, nie sprzedawaj pan napewno rano będę i uj... Świec Panie nad ich duszą 🤷

Może lepiej ze nie przyjechali i nerwów oszczedziles 

Ja to uwielbiam słowa zaraz po ,, dzień dobry" a mianowicie ,,za ile pojdzie''🤦 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Kallina86 napisał(a):

U mnie od 15 jest 0, a o 18:00 to już przymarzło. 

To dobrze czy źle? 🤔😁

Moja miejscowość była kiedyś w województwie kieleckim. I chyba dlatego jest takie powiedzenie "piździ jak w kieleckim"🤭

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
Uziu92 napisał:

17 minut temu, Baks00 napisał(a):

Ja bym siał ozimą 

Na okolicy siewy pełną parą dziś 

Jak ogłoszenie?

Dzwonią du... zawracają zero konkretów?

No sam nie wiem, może spróbuję te ozima. 

Dzwonią, piszą, wybiera się już z 10 chyba i dojechać nie mogą 😁

masz swoje nasiona ozime to siej ozima jak masz kupi to kup przewodke znajomy siał nią kiedyś po burakach ok 4÷6grudnia powiedział że lepiej sypała niż jarka

Opublikowano
6 minut temu, Baks00 napisał(a):

Noo, a najlepiej jak tłumaczylem że jest cały nie popękany, nie dymi, moc ma tylko ciśnienie słabe. No i tak się produkuje, a na koniec facet pyta czemu jak on taki dobry to taki tani skoro ludzie chcą po 7-8 tys a ja 3.5 🤦 no to znowu mówię że ciśnienie oleju słabe i nie wiem co jest na pewno uszkodzone dlatego taka cena. A on na to że to niemożliwe i się rozłączył 🤣

Opublikowano

Na kosz albo na kota 🤭🤦

A żeby nie drażnić żony najlepiej usiąść 😁

5 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

to gdzie celujecie ? 😅

FB_IMG_1763582550860.jpg

Opublikowano
13 minut temu, Kallina86 napisał(a):

U mnie od 15 jest 0, a o 18:00 to już przymarzło. 

Ciekawe czy matka tego co cielaki brałem z czarnej wody chyba 🤔 skarpetki już ubrała. Kobita na -15 i śnieg w kroksach bez skarpet wychodziła 🥶🥶

Opublikowano
Teraz, szymon09875 napisał(a):

z czarnej wody chyba

Hmm... może z białej wody? Ewentualnie żywej wody. Ale, że z czarnej... to chyba nie suwalska ta woda xD 

1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Kobita na -15 i śnieg w kroksach bez skarpet wychodziła 🥶🥶

A to w Ogarkowej wiosce taka jest. Ale ona to chyba nigdy skarpetek nawet nie posiadała. Zawsze bez. I może nie w klapkach, ale w takim bardziej wiosenno- letnim obuwiu. 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

6 minut temu, Baks00 napisał(a):

Noo, a najlepiej jak tłumaczylem że jest cały nie popękany, nie dymi, moc ma tylko ciśnienie słabe. No i tak się produkuje, a na koniec facet pyta czemu jak on taki dobry to taki tani skoro ludzie chcą po 7-8 tys a ja 3.5 🤦 no to znowu mówię że ciśnienie oleju słabe i nie wiem co jest na pewno uszkodzone dlatego taka cena. A on na to że to niemożliwe i się rozłączył 🤣

a co ja mam powiedzieć kiedyś sprzedawałem siewnik poznaniaka gość był 2 autem nie daleko miał ok 15km do mnie oglądał go przyjechał 3 raz ciągnikiem zapielismy wjechał w pole wszystko się kręci jes ok gość kasę wypłacił na jaką się umowlismy (2700) ja z kasą idę do domu on dojechał do mojej bramy cofa i mówi że jednak rezygnuje 🤦🤷 na drugi dzień inny klient przyjecha i kupił

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Przez takich kupców, to żem niu Hollanda nabył 😲

6 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Ciekawe czy matka tego co cielaki brałem z czarnej wody chyba 🤔 skarpetki już ubrała. Kobita na -15 i śnieg w kroksach bez skarpet wychodziła 🥶🥶

Mojej żony siostra ma tak samo. Czapka, kurtka, barchany i w klatkach bez skarpet...moja córka ma nią mówi "bosa ciotka"...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

20 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

to gdzie celujecie ? 😅

11 minut temu, wojtal24 napisał(a):

nawet z tym masz problem?

FB_IMG_1763582550860.jpg

Pytanie jak pytanie.

Jak nie chcesz nie musisz na nie odpowiadać. 

To chyba jest proste 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Dobrze. Lepsze to, niż deszcz i błoto. 

Wiadomo.

U nas jest taka Bogda odmrożone nogi, poszła po wódę do sklepu w kapciach podczas dużego mrozu 🤦🤭

Po udarze?🤔😁⬆️ 

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
Bezduszna napisał:

20 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

to gdzie celujecie ? 😅

11 minut temu, wojtal24 napisał(a):

nawet z tym masz problem?

Pytanie jak pytanie.

Jak nie chcesz nie musisz na nie odpowiadać. 

To chyba jest proste 

wiesz co jest najbardziej wkur..ajace? Jak rozmawia dwóch poważnych dorosłych facetów a w tą gadkę wpierd..a się ktoś co nie ma nic rozsądnego do powiedzenia

Kallina86 napisał:

tej lasce że zdjęcia jakoś krzywo botox wszczykneli?

Opublikowano
28 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Znaczy za mało chcesz 😛

Opublikowano
29 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Hmm... może z białej wody? Ewentualnie żywej wody. Ale, że z czarnej... to chyba nie suwalska ta woda xD 

A to w Ogarkowej wiosce taka jest. Ale ona to chyba nigdy skarpetek nawet nie posiadała. Zawsze bez. I może nie w klapkach, ale w takim bardziej wiosenno- letnim obuwiu. 

Fakt 🤦 biała ta woda była, z 10 lat jak tam nie byłem 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v