Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Mówisz że dwa jamniki też mogą gryźć 🤔🤭

Ło...i to dużo skuteczniej niż jeden Kaukaz, bo zwinniejsze...som🤭...i bardziej zadziorne😁

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Do pary z 6341🤷😄

Zresztą co ja biedny się pytam... Kto bogatemu zabroni? 🤭 Mleko będzie po 1zl pszenica po 450zl to i ciągniki stanieją 😁

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

A memu miastowemu chłopu dokuczanie a sami nie lepsi

No przecież ja żem nigdy nie ukrywał...gdzie zanieszkuję🤷😄

Teraz, Wpaw napisał(a):

Zresztą co ja biedny się pytam... Kto bogatemu zabroni? 🤭 Mleko będzie po 1zl pszenica po 450zl to i ciągniki stanieją 😁

I ten uśmiszek wcale tu nie pasuje 🤷

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

No przecież ja żem nigdy nie ukrywał...gdzie zanieszkuję🤷😄

I ten uśmiszek wcale tu nie pasuje 🤷

No i widzisz miała być taka 🥹🤪 się czepiasz 

Opublikowano
Teraz, slawek74 napisał(a):

Kukaz jednego jedną łapą drugiego drugą i na nich nasika 🤭🤦

Tylko by pierdnął 🤭 

Opublikowano
Teraz, slawek74 napisał(a):

Kukaz jednego jedną łapą drugiego drugą i na nich nasika 🤭🤦

O ile go wcześniej nie zawiążą na supeł przy użyciu jego własnego ogona🤷😄

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Czego że jeden będzie mądrzejszy a drugi na dłuższą metę nie pociągnie zbyt długo. 

Wydajność znaczy zdrowie to się równa niższe koszty ..  profilaktyka tańsza niż leczenie... to trochę co innego co myślisz tego się latami uczy 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Za darmo może będą rozdawać 

Może, ciekawe, ciekawe jak to wszystko dalej się potoczy czy faktycznie nas czeka bida

Świnie ponoć już po 4,50

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Wydajność znaczy zdrowie to się równa niższe koszty ..  profilaktyka tańsza niż leczenie... to trochę co innego co myślisz tego się latami uczy 

Sławomir☝️...jest inne bydło na świecie niż Twoje szkieletowy😄...

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Chyba krowa mniej wyeksploatowana dłużej zyje i nie trzeba jej leczenia tyle.

1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Może, ciekawe, ciekawe jak to wszystko dalej się potoczy czy faktycznie nas czeka bida

Świnie ponoć już po 4,50

Szwagier osiwieje.

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Świnie ponoć już po 4,50

Ciężkie czasy tworzą silnych ludzi...narazie to jesteśmy cieniasy...jak Łorawiok 🫣

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał(a):

Chyba krowa mniej wyeksploatowana dłużej zyje i nie trzeba jej leczenia tyle.

Sławek nie ma krów, on ma urządzenia do produkcji mleka🤷

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Kasia, ja i tak wytrzymam większy spadek ceny niż Sławek, bo mam niższe koszty, tylko po co🤔. To raz. Dwa, to wolę jeść łyżeczką a nie chochlą, bo się można wrzodów nabawić. Trzy, to mi już obcięli 45 gr a nie 30. Jak obetną jeszcze 30 to się zacznę zbierać do tego co pisałem wcześniej 

Właśnie mi o to chodzi w momencie większego poślizgu cenowego osobie która pozostanie przy tym co ma będzie łatwiej zejść a temu co zwiększy to będzie trudniej do tego co był rozsądniejszy i pozostał przy swoim. 

Oczywiście ten co zwiększył wtedy poniesie straty większe niż przypuszczał 

Co ja jednak mogę wiedzieć nie mam keów mlecznych  ,🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v