Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Co ja ci na to poradzę że pies z mięsa przerzucił się na większy wegetarianizm

Ja się nie przerzucałem na żaden...wege coś tam☝️...byś wpierw zapytała co piesio lubi...a nie od razu ładowala kukurydzę do muchy😡

😉🤭

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
6 minut temu, Wpaw napisał(a):

Oczywiście że ścianka gk utrzyma drzwi przesuwne można dać dwa razy płytę, jeśli to ścianka ma mieć docelowo 6 cm to co to za ścianka myślisz że cegła ci to wszystko utrzyma? 

Pod drzwi są dedykowane profile które daje się w stelaż. Z resztą porównaj profile z marketu z oryginałem knaufa... Niebo a ziemia

Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Interesują mnie jadalne bo nie wiem po ile kasować 

Wiem tyle, co napisałem...

1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Smacznego Pafnucy 

Sam se już... życzył 😁

Opublikowano
2 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Pod drzwi są dedykowane profile które daje się w stelaż. Z resztą porównaj profile z marketu z oryginałem knaufa... Niebo a ziemia

Dokładnie te profile nazywają się UA są wzmacniane grubości około 2 mm czasami więcej, wstawia się je pod drzwi,okna. W technologii gips kartonowej są bardzo dobre rozwiązania tylko po prostu ludzie postronni na tym się nie znają.

Aha i jeszcze jedno nigdy nie kupować materiałów profili w dużych sklepach, najlepiej na jakich składach budowlanych cena lepsza i jakość nie do porównania z marketowymi

Opublikowano
23 minuty temu, Ajeto napisał(a):

No ty masz jeszcze piwko i  okresowe wypady do miasta gdy już rączka nie dostarcza wystarczających bodźców

Ty koniobijcą. Jedynie do czego się nadajesz to robić za parobka w tartaku. I wcielać się za babę na forum 🤪🤣

Opublikowano

nawet nie pada,slonce wyszo.

w lokalnym sklepie przy hurtowni owocowo-warzywnje ziemniaki  po 60 gr za kg..

jeden laduje w big-bagi i buduje ze slomy przechowalnie...

2 lata zarobil i za wuja nie wierzy jak mu mowie ze wywiezie z powrotem w pole..neidawno zaczal zabawe z uprawa.

Godzinę temu, PAN88 napisał(a):

Mój dziadek 93 l miał i tłumaczył że ZSRR było komuną i UE też jest komuną 

Jeden pisze drugi czyta

Słabe info masz na początku 6 tys przekraczasz 

Stara 7 się kiedyś jechało to było ich trochę. Zależy jak daleko od 7 mieszkasz 

i jeszcze w domu jest ?? za komuny to by dokarmial biale niedzwiedzie..

do 7 na zakopane niedaleko ale nigdy nie widzialem . na kielce to rzadko jade.

53 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

bo mam dwa komplety po 6sztuk ...butelki to nie powinne byc na widoku ... to nie wystawa tylko normalny co tygodniowy obiad z rodzina 😜...wiesz co to rodzina dziecko czy ci narysowac 😜

opieka spoleczna mi pomaga 🤣🤣🤣🤣

po zastawie to widac ze z pck ..

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Wpaw napisał(a):

Grubości 6 cm? Oprzesz się 🤭 i się przewróci.

To co w takim razie źle chce zrobić😔. Jak dla mnie to właśnie z GK szybciej zrobię dziurę w ścianie niż w cegle. 

Poza tym czuje że chcesz mnie w maliny wpuścić 

18 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ja się nie przerzucałem na żaden...wege coś tam☝️...byś wpierw zapytała co piesio lubi...a nie od razu ładowala kukurydzę do muchy😡

😉🤭

Tam nie ma samej kukurydzy jest jeszcze cukinia, brokuł, fasolka zielona, papryka, kabanos i Berlinki. Jeszcze do tego przyprawy jak majeranek, oregano, czosnek, trochę soli i pieprzu. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
40 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Mnie uczono że stół wszystko mówi o gospodarzu. 

Tym bardziej jeśli jest to rodzinna ważna dla niego pokazuje to co ma najlepsze. 

Poza tym dużo jeszcze musisz się Bogdan nauczyć o Savoir -vivre przy stole 🤣

wiadomo ze stare panny te ekspertki od rodzinnych  obyczajów ...dla rodziny sie niczego nie pokazuje dziecko ...bo rodzina  widzi i wie wszystko co jest w rodzinnym majatku ...wiem ze to skomplikowane dla starej samotnej panny 🤣

Opublikowano
19 minut temu, Wpaw napisał(a):

No nie mów że zabijasz swojego psa parówkami przecież to sama chemia 🤭

Od czasu do czasu jeszcze parówka nikogo nie zabiła. Ja jej tam niczego nie zabraniam jeść tylko wszystko musi być z umiarem. 

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

To co w takim razie źle chce zrobić😔. Jak dla mnie to właśnie z GK szybciej zrobię dziurę w ścianie niż w cegle. 

Poza tym czuje że chcesz mnie w maliny wpuścić 

Powiedz mi czemu ty chcesz robić dziurę w ścianie? Jak dasz po dwie płyty z jednej strony i dwie z drugiej i solidny stelaż to nic tego tam nie ruszy, mówię to z całą odpowiedzialnością. Sama to będziesz robić poważnie? czy ktoś ci to będzie robił? 

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał(a):

nawet nie pada,slonce wyszo.

w lokalnym sklepie przy hurtowni owocowo-warzywnje ziemniaki  po 60 gr za kg..

jeden laduje w big-bagi i buduje ze slomy przechowalnie...

2 lata zarobil i za wuja nie wierzy jak mu mowie ze wywiezie z powrotem w pole..neidawno zaczal zabawe z uprawa.

i jeszcze w domu jest ?? za komuny to by dokarmial biale niedzwiedzie..

do 7 na zakopane niedaleko ale nigdy nie widzialem . na kielce to rzadko jade.

po zastawie to widac ze z pck ..

wiesz szkoda mi  chińskiej porcelany wystawiac wnuczkom 🤣

Opublikowano
4 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Ty koniobijcą. Jedynie do czego się nadajesz to robić za parobka w tartaku. I wcielać się za babę na forum 🤪🤣

Ja mam unormowany stosunek pracy a nie jak twój tatuś Bogdan co dopełnia tylko takie formalności aby się nie czepiali i mieć alibi i które nic nie kosztują😂 Kupuje kłady na działalność syna aby odzyskać vat i wynajmuje w swojej agroturystyce😋

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

wiadomo ze stare panny te ekspertki od rodzinnych  obyczajów ...dla rodziny sie niczego nie pokazuje dziecko ...bo rodzina  widzi i wie wszystko co jest w rodzinnym majatku ...wiem ze to skomplikowane dla starej samotnej panny 🤣

To zależy jak zostałeś wychowany od małego i jakie obyczaje są w danej rodzinie.🤣

Opublikowano (edytowane)

u ciebie jest tylko obyczaj obgryzania paznokci w samotnosci 🤣..u mnie nie ma przedstawienia przy normalnym obiedzie przed rodzina z ktora obcuje na codzien dziecko .😲...wiem ze tego nie ogarniesz bo nie masz mózgu 😜

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Wiesz co Bogdan widać ześ ty na wsi wychowywany i nie znasz się na wychowywaniu w mieście 

Tym bardziej że moja pra pra babcia uczyła kobiety ze wsi dobrych obyczai. Szkoda że wtedy nie pobierałeś nauk. 

Opublikowano
13 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Tam nie ma samej kukurydzy jest jeszcze cukinia, brokuł, fasolka zielona, papryka, kabanos i Berlinki. Jeszcze do tego przyprawy jak majeranek, oregano, czosnek, trochę soli i pieprzu. 

Feee...psy nie lubieją takich...frykasów 😡

...i wiem, co gadam😁🤭

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Wpaw napisał(a):

Powiedz mi czemu ty chcesz robić dziurę w ścianie? Jak dasz po dwie płyty z jednej strony i dwie z drugiej i solidny stelaż to nic tego tam nie ruszy, mówię to z całą odpowiedzialnością. Sama to będziesz robić poważnie? czy ktoś ci to będzie robił? 

Ta płyta z tym mi się kojarzy tak po prostu. 

Rozumiem że ty jesteś jej zwolennikiem bo jest prosto i szybko. 

Poważnie sama będę robić chce spróbować co mi tam na błędach człowiek się uczy. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v