Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, slawek74 napisał(a):

Sama 🤔🤪 czym 🤔🤭

Długo by opowiadać...

Wpadnij tam gdzie zapraszałem....to wytłumaczę...🤷

1 godzinę temu, dsbh napisał(a):

bo ma być sroga zima

.... indianie chrust zbierają?

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...no tu jestem odmiennego zdania..

Wystarczy poczytać...

Z resztą jak o niego chodzi to wiadomo że bajki sprzedaje. Tylko ciekawi mnie do ilu jeszcze bajek się posunie aby sobie dogodzić 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Najlepszym hitem jest utworzenie płatnego parkingu. 

10 minut niepłatne.🤣

Później 5zł za godzinę 

I co w tym dziwnego? Jak ktoś potrzebuje załatwić sprawę, to załatwia i odjeżdża. Gdyby nie płatne parkowanie  to problem ze znalezieniem wolnego miejsca byłby jeszcze większy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Matko ale ty kręcisz ciągle...

Ty naprawdę myślisz że nikt tego nie widzi?

Czy ja kręcę 🤔

Mówię jaka jest rzeczywistość. Jeśli najpierw przez rok chce się komuś udowodnić winę za zepsucie nawierzchni i jednocześnie rząda się pokrycie remontu drogi. Jak już poszli na rękę i pokryto koszty to teraz chce się dorobić na parkingu 

Żyd nie może przecież raz zarobić musi jeszcze zwrócić się koszty których tak naprawdę nie pokrył.

Wszyscy czekają co będzie kolejne do naprawy. I kogo tym razem obwinni aby tylko nie zapłacić z własnej kieszeni 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
41 minut temu, jacor73 napisał(a):

I co w tym dziwnego? Jak ktoś potrzebuje załatwić sprawę, to załatwia i odjeżdża. Gdyby nie płatne parkowanie  to problem ze znalezieniem wolnego miejsca byłby jeszcze większy.

Powiedz mi w jakim centrum handlowym masz tylko 10 minut nie płatnego parkingu? 

Na tyle co ja się orientuje to pierwsze 1h-1,5 h bezpłatne i dopiero płacisz 

• Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał(a):

Jest tam coś ciekawego? A i Powiedz temu w lewym dolnym rogu żeby się uczesał. 

Zajebałeś teściowej krzesła z tarasu 🤔

Koleżanka bar zamykała i dała mi kilka takich krzeseł. Fajne mocne i jak widać różne zastosowanie mają 🫣

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Moja własna, osobista...

A co ja gorszy jak Piotr?

Tyż mam ogród i warzywa z niego....🤷

Nawożone z wychodka?

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

U mnie też bez oprysku, ale to błąd...dużo było odpadu...

No ale dla siebie wystarczy...jeszcze i bycki dostaną...kapuchy...

...oj no jak byś chciała....☺️

Mam w domu taki dębowy kołek do tego

6 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

I ja dzisiaj spożywam dary lasu ;)

20251011_133916.jpg

Smacznego. U mnie ani jednej nie ma 

• Haha 3
Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Aaaa widzisz...bo ty i czytać potrafisz....

Oj nie każdy tak...

A bo jakoś się tak udało nauczyć a skoro się udało to czasami się korzysta z tej nauki 🤫.

14 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Powiedz mi w jakim centrum handlowym masz tylko 10 minut nie płatnego parkingu? 

Na tyle co ja się orientuje to pierwsze 1h-1,5 h bezpłatne i dopiero płacisz 

Tam wcześniej się nie określiłaś czego ta wypowiedź miała dotyczyć. Może najpierw zacznij od tego zanim znowu namieszasz.

Opublikowano
52 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Autokarem jeździj.

Wolność mamy....jest popyt, jest cena...

Nie zawsze się da autobusem dojechać. 

Poza tym w centrach handlowych zawsze jest popyt i podaż jeśli chodzi o miejsca postojowe 

Opublikowano

Dobry wieczór. Sobota,wypadałoby do sąsiada pójść na jakiego browara,ale jutro do pracy. Miałem być do 13 a okazuje się że będę całą zmianę....ale to było do przewidzenia tylko czekałem na pytanie od kierownika(on miał być od 13 do 22 ale ma studia). 

Opublikowano
8 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nie zawsze się da autobusem dojechać. 

Poza tym w centrach handlowych zawsze jest popyt i podaż jeśli chodzi o miejsca postojowe 

Centrum handlowe budujesz🤔

Czy tylko parking 🤔

Co rżysz 🤔🤭

Masz pomysł na biznes to do dzieła 🙋‍♂️🤠😁

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

ja tu kobiece piersi widzę to znaczy że mam obie półkule mózgu sprawne i dobrze rozwinięte 😀😀😀😀😀

Albo ograniczone postrzeganie🤷...

...ale ja widzę to samo 😃

Cośta jeszcze nawywijali prócz tych cycków na zdjęciu 🤔, bo za dużo bym musiał czytać 

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v