Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Gdzie ja kręcę słucham 🤔

Od samego początku mówię prawdę

Zastanów się czego chcesz....

Czy na pewno chcesz....być rozjechana przez czołg?😆

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Nie mam z nim problemów. Mieliśmy różnicę zdań, wytłumaczyliśmy sobie i to wszystko. A jak sobie znów wejdziemy w drogę to wejdziemy. Nie mam zamiaru nikogo tutaj blokować. Ale jeżeli mi się coś nie podoba to mówię o tym wprost. Poza tym mówiłem już. Jestem tu dla relaksu, jak większość osób tutaj.

Jak przegram, mogę Ci postawić kratę piwa Somersby czy co tam pijesz. Tylko skrzynka to 12 czy 24 dla jasności żeby potem nie było. I o jakim okresie mówimy 🙃 ?

2 tygodnie bez rozmowy z Jacusiem. 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

A co masz na mnie dowody jakieś🤔

Łatwo poszukać..

Pobieżnie....nie prowadzę zapisów...

Kręcisz, przekręcasz, dopasowujesz się do sytuacji...to tak pobieżnie...

Czyli najczęściej ..kłamiesz ..

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nie ma w tym nic złego..

Tylko czytając cię nic mi się nie klei. 

Raz mówisz że chcesz ludzi wykupic lub wykupijesz lub dajesz im możliwości odejścia czyj jak to nazywasz po swojemu.

Później mówisz o kredycie nie o  leasingu ani o kredycie fabrycznym tylko o zwykłym. 

Dlaczego o tym mówię bo człowiek który mówi prawde mówi od razu jaki ma kredyt nie ogólnie. 

Jeśli byś mówił o tych dwóch to byś powiedział od razu o nich a teraz dopiero to robisz. 

Plączesz się w zeznaniach jak nic. 

Przynajmniej mi się tak wydaje mogę się mylić

Dawno pisałem że kupuje różnie. Nie ma nic w tym dziwnego i nadzwyczajnego. Ziemia jest dużą inwestycją. Licytacje kończą się zazwyczaj na dużych sumach. A konkurencja w gminie duża. Dodatkowym problemem jest Walencik który I tak wiadomo nie kupi, ale ceny podbija. Dlatego dobrym rozwiązaniem było by wadium. Widzisz tabliczkę, wpłacasz pieniądze i dopiero wtedy licytujesz, zakup czy też dzierżawę.

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

jeszcze nikt nie umarł z powodu nie rozmawiania przez 2 tygodnie z

To nie dowodzi że tak się zdarzyć nie może...

Ja sobie nie wyobrażam jak bym się mógł z niego nie nabijać ...życie sens by straciło....

• Haha 2
Opublikowano
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Szwagier ma 51 lat, statystycznie to już mu bliżej niż dalej, wyglądowo również, wygląda jakby jutro miał leżeć w trumnie. Zresztą on nigdy nie wyglądał jak porządny chłop, chudy, zdechlak, bez jakichkolwiek chęci do niczego...

To coś macie wspólnego ze sobą. Siostra w jego wieku ?

3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

2 tygodnie bez rozmowy z Jacusiem. 

Tak mało 🤣. Stoi od dzisiaj czyli 28.09.2025. A jak wygram ?

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Elon napisał(a):

ceny podbija. Dlatego dobrym rozwiązaniem było by wadium. Widzisz tabliczkę, wpłacasz pieniądze i dopiero wtedy licytujesz,

To i was bez wadium licytacje?

Która to wersja farm symulator?

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kręcisz, przekręcasz, dopasowujesz się do sytuacji...to tak pobieżnie...

Czyli najczęściej ..kłamiesz ..

Ja bym to nazwała ukrywaniem prawdziwego swojego zdania. 

Jak ktoś powiedział kiedyś przestań być sztuczna mów co myślisz.

Jednak to jest silniejsze ode mnie. 

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Stoi od dzisiaj czyli 28.09.2025. A jak wygram ?

Ło matko,..🙆

1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Ja bym to nazwała ukrywaniem prawdziwego swojego zdania. 

Tak jak wyżej,..napisałem...🤷

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Szybciej Jacuś  uschnie z tego powodu braku kontaktu. 

Wreszcie dotarło. Lepiej późno niż wcale :P.

Opublikowano

To i was bez wadium licytacje?

Która to wersja farm symulator?

Na polu stoi tabliczka z nr telefonu, dzwonisz i dostajesz cenę z terminem.

Już pisałem tu kiedyś jak to wygląda.

Chcesz się rozwijać to płać. U nas nie można kupić nic po cichu. Tu nie ma sentymentów. 

Ten cały Kamilek od tego masseya się o tym przekonał. 

Opublikowano

Ło matko,..🙆

Tak jak wyżej,..napisałem...🤷

Ale to nie jest kłamstwo. Tylko nie mówienie czegoś co by kogoś uraziło lub narobiło mi kłopotów a to jest różnica. 

Opublikowano
7 minut temu, Elon napisał(a):

Dawno pisałem że kupuje różnie. Nie ma nic w tym dziwnego i nadzwyczajnego. Ziemia jest dużą inwestycją. Licytacje kończą się zazwyczaj na dużych sumach. A konkurencja w gminie duża. Dodatkowym problemem jest Walencik który I tak wiadomo nie kupi, ale ceny podbija. Dlatego dobrym rozwiązaniem było by wadium. Widzisz tabliczkę, wpłacasz pieniądze i dopiero wtedy licytujesz, zakup czy też dzierżawę.

Zawsze można dogadać się z tymi co licytują aby nie podbijali ceny różne są zasady gry w licytacjach gruntów czy mieszkań. Ważne jest w tym aby znać się i dogadywać między sobą kto kiedy i gdzie kupuje. Nie czekać na lód szczęścia 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Elon napisał(a):

Na polu stoi tabliczka z nr telefonu, dzwonisz i dostajesz cenę z terminem.

Już pisałem tu kiedyś jak to wygląda.

Chcesz się rozwijać to płać. U nas nie można kupić nic po cichu. Tu nie ma sentymentów. 

Ten cały Kamilek od tego masseya się o tym przekonał. 

Ty to jesteś...

...ale z tym że mnie wykupisz....to żartowałeś tylko...🤔...

I o czym z tymi alimentami? Pisałeś?

...chciał bym cię zrozumieć...

Opublikowano
8 minut temu, dsbh napisał(a):

To coś macie wspólnego ze sobą. Siostra w jego wieku ?

Tak mało 🤣. Stoi od dzisiaj czyli 28.09.2025. A jak wygram ?

Wiem że więcej nie wytrzymasz więc nie chce abyś był na tym stratny zbyt długo 

Wiadomo że lubisz go wnerwiać

Czego oczekujesz🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Tylko nie mówienie czegoś co by kogoś uraziło lub narobiło mi kłopotów a to jest różnica

Tia....toż co  piszesz, głównie kłopotów ci ..dodaje..😆

Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Zawsze można dogadać się z tymi co licytują aby nie podbijali ceny różne są zasady gry w licytacjach gruntów czy mieszkań. Ważne jest w tym aby znać się i dogadywać między sobą kto kiedy i gdzie kupuje. Nie czekać na lód szczęścia 

A po co się dogadywać? Nie lepiej uwalić konkurencję?

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tia....toż co  piszesz, głównie kłopotów ci ..dodaje..😆

Sam powiedziałeś ostatnio że coraz lepiej rozkręcam burzę. 

Tylko że to co wy widzicie że to kłamstwo ja wiem że to prawda.