Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

Tez tak robiłem to łańcuch rwała koło pastucha przy siatce, jak to mówią młodą brzozę zegniesz a starą złamać musisz.I nie złamałem.

Na takie walki najlepszy czas to po pierwszym wycieleniu. Potem z czasem coraz trudniej. Odkąd mam jałówki pod wiatą to całkiem luz z tym, bo okólnik im robię z pastucha na dwie linki i nawet małe kozy wypuszczam. A tam wszystko płotem ogrodzone to nie ma obawy, że gdzieś pójdą, jak linkę zerwą. Ale rzadko się zdarza

Opublikowano
2 minuty temu, Wiesio80 napisał(a):

Kobieta z Warszawy i paznokcie nie zrobione 🤔 🤔 🤔 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Mi to na rękę Kowalskiego wygląda...🤭

Nigdy nie robiłam i nie zamierzam robić sobie paznokci  więc jakoś nigdy nie noszę długich paznokci ani pomalowanych. Musicie jakoś to przeboleć. 

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Nigdy nie robiłam i nie zamierzam robić sobie paznokci  więc jakoś nigdy nie noszę długich paznokci ani pomalowanych. Musicie jakoś to przeboleć. 

Spoko,ale nie obgryzaj...

Opublikowano
42 minuty temu, jacus napisał(a):

kurna nasi sprzedali woz strazacki -poszedl pod stolec a powinien na zlom ...ale na polske c sie jeszcze nada 😂

ostatnio zapracowany jestem i nie ma czasu wam pokazywac jak zycie wyglada... 

praca ,gospodarstwo , tylko krotkie wypady w okolicy ,moze w pazdzierniku gdzies pojade . albo mazury albo morze ..

dzisiaj tylko polski balaton..

bezmozga -to troche daleko zeby ktos przyjechal specjalnie. 

gdyby mnie spotkali na zywo to jezyka by im w gebie braklo 🤣

po co impotenci ogladaja zdjecia mojej starej ??? orawiok to moze jeszcze cos w nocy snic ale oni ???

Ciekawą straż macie jak wóz strażacki pod g...no💩 sprzedają 🤔

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Na takie walki najlepszy czas to po pierwszym wycieleniu. Potem z czasem coraz trudniej. Odkąd mam jałówki pod wiatą to całkiem luz z tym, bo okólnik im robię z pastucha na dwie linki i nawet małe kozy wypuszczam. A tam wszystko płotem ogrodzone to nie ma obawy, że gdzieś pójdą, jak linkę zerwą. Ale rzadko się zdarza

Ja kupiłem kilku letnią hf z paierami 98% hf ale ona nigdy na dworze nie była.I nie nauczyłem nawet w ogrodzeniu i pastuchu metr od niego i jeszcze na łańcuchu.Jóź te pierdzielnięte białogrzbiety pod białorusko granico kupowałem Pachulanki i te grzeczne choć ten biało grzbiet do dzisiaj widać po cielakach taki mocny gen.

Edytowane przez Strongman
  • Like 2
Opublikowano
14 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nie mam zegarka ale masz. Zrobiłam zdjęcie z komórką bo nie noszę zegarka.  Niedowiarku 

IMG_20250921_213407237_HDR~2.jpg

kowalski ma podobna raczke ...to albo ty masz meska alb on damska ...a podobno w tartaku robi a raczka jak u kobiety...sciema na resorach 🤣 

Screenshot_20250406-170259 (1).png

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

Ja kupiłem kilku letnią hf z paierami 98% hf ale ona nigdy na dworze nie była.I nie nauczyłem nawet w ogrodzeniu i pastuchu metr od niego i jeszcze na łańcuchu.

Ano nie zawsze się wszystko da🤷

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

kowalski ma podobna raczke ...to albo ty masz meska alb on damska ...a podobno w tartaku robi a raczka jak u kobiety...sciema na resorach 🤣 

Screenshot_20250406-170259 (1).png

Ja już przestałam mieć slów. Widać różnicę między nami tym bardziej masz dzielnice w której mieszkam na komórce tak jak zauważył to @Qwazi

Tym bardziej nie wierzę ci że to jego ręka 🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Ja już przestałam mieć slów. Widać różnicę między nami tym bardziej masz dzielnice w której mieszkam na komórce tak jak zauważył to @Qwazi

jakim cudem kowalski ma bardziej damska raczke niz ty skoro pracuje w tartaku ..🤣

Opublikowano

To nie jest dłoń panienki, która leży i pachnie. To jest pewne. Jednak wydaje mi się, że to jest dłoń damska. Ale zweryfikujemy niedługo. Muszę tylko skończyć gnój i orkę i ściąć kukurydzę. Na ten wyjazd potrzebny mi cały dzień, bo w urzędach trochę schodzi, a narazie nie mam czasu. 

Opublikowano
17 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Qwasi Wiem tylko jedno oleje temat i będzie po sprawie. Krzysztof chciał dostał zdjęcia ja nic nie ukrywam oprócz swojego wyglądu nie każdy musi wiedzieć jak wyglądam. 

teraz musicie wszystkie liroje w warszawie zwiedzic..

https://mojagazetka.com/lokalizacje-sklepow/warszawa/leroy-merlin

5 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Ciekawą straż macie jak wóz strażacki pod g...no💩 sprzedają 🤔

gdybys byl bardziej rozgarniety niz  kupa stolca-to bys wiedzial ze jest taka wies w lodzkiem ..

czesto w kabaretach i memach  sie pojawiala ..

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

To nie jest dłoń panienki, która leży i pachnie. To jest pewne. Jednak wydaje mi się, że to jest dłoń damska. Ale zweryfikujemy niedługo. Muszę tylko skończyć gnój i orkę i ściąć kukurydzę. Na ten wyjazd potrzebny mi cały dzień, bo w urzędach trochę schodzi, a narazie nie mam czasu. 

pewnie w tartaku robi 🤣

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Skąd wiesz?

Jestem grafikiem komputerowym wyłapuje szybko różnice między zdjęciami. A ty widać gołym okiem różnice w rozmiarze ręki. Tym bardziej nie wiadomo skąd Bogdan ma zdjęcie ręki Kowalskiego 

Edytowane przez Bezduszna
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v