Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Człowieku żadnego zdjęcia z bobem nie wrzucałem nawet takiego nie mam. Pisałem raz, że mam trochę dla siebie i przeczytałeś😂

Edytowane przez Kowalsky30
  • Haha 1
Opublikowano

orawiok to nie bezduszna inteligencja..ona wszystko ma z algorytmow ,sztucznie pisane..

12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A nie wiem, spytaj się tych w Gdańsku xD Na pewno pod Krakowem taki jeden Cieciuritas Manager ma problemy z głową, za mocno słoneczko grzeje i go w budce dogrzało ...

Może pożyczyć Ci jakieś drobniaki, to sobie wejdziesz, obejrzysz normalnie Lawendowe Pole a nie tylko fotkę tabliczki pstrykniesz ?? xD 

🤣 

11 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

To w końcu masz hotel, czy budę z zapiekankami? 😂

jego zona ma sklep wielobranzowy  w kocku.. 

6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jacuś jak zawsze  pod brzytwę nastawia się.  Zamiast to mądrze robić to robi tak jak zawsze. Czyli ma swoją starą śpiewkę. Tylko to już się znudziło. Oczywiście są też ludzie którzy zawsze na to się złapią. 

Na tym właśnie on żeruje na ludziach którzy mają słabe nerwy choć uważają że są twardzi i nic nie jest w stanie ich wyprowadzić z równowagi.

Zawsze mi tłumaczono nawet jeśli ktoś jest mniej inteligentny od ciebie nie daj mu tej satysfakcji i nie znizaj się do jego poziomu. 

Nie zawsze oczywiście trzeba to stosować ale trzeba wiedzieć kiedy uderzyć aby najbardziej zabolało. 

Osoba atakująca musi wiedzieć jedno ze jeśli chce być łowca a nie zwierzyna. Musi przewidzieć każdy ruch przeciwnika. Jacuś jednak nie potrafi tego zrobić. 

Jeśli by wiedział to uderzyłby  tak aby nikt nie był w stanie ugryźć tematu który sam zaczyna. 

Jeśli zwierzyna odpowie do świadczy o tym że atakujący zamienia się w zwierzynę i gra dalej się rozgrywa. Tylko wtedy do śmiechu początkowemu osobnikowi nie jest do śmiechu. 

Nawet jeśli robi to aby porozmawiać to trzeba umieć rozmawiać a nie być ciągle tym co atakuje. 

Chociaż gra w atak też jest świetna zabawa ale to trzeba umieć w nią grać. 

ai sie rozwija preznie.. chinczyki pracuja ostro .😂

bezdzuszna, zamiast miec botki, jest bootem 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, mirro napisał(a):

Jeśli sam(a) nie masz dla siebie szacunku, to raczej dla innych tez go mieć będziesz.  Czyli cytując słowa znanego szwajcarskiego wieszcza i poety DJ Bobo - Respect yourself

Don't care about what people say
R.E.S.P.E.C.T , will never get away
Today, we stay, and pay attention anyway
Fairplay, everyday don't run away

Tylko jednego nie wziąłeś pod uwagę szacunek można mieć do siebie. A ludzią odpłacać się tym na co sami zasłużyli. 

Ludzie potrafią być dwulicowi. Tym bardziej ja nią jestem i tego się nie wypieram. Nie zawsze ale jednak. 

Poniekąd każdy z nas jest mniej czy bardziej jedno jednak potrafią to robić lepiej lub gorzej. 

Wiadomo tylko jedno że jeśli jesteś więcej dwulicowy tym bardziej budujesz swoją ochronę i nikt nie jest w stanie ci dokopać nie zna cię na tyle aby tego dokonać jeśli mniej to zawsze zjada twoja słabość i w nią uderzą

Dlatego trzeba wiedzieć kiedy i z kim można gardę obniżyć. 

Tylko że jeśli to się zrobi trzeba liczyć się z konsekwencjami tego. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
18 minut temu, jacus napisał(a):

wy wsiowe asy wiec rzeczywiscie mozecie nie rozumiec.

https://www.miejski.pl/slowo-A+w+domu+wszyscy+zdrowi_

Przecież dawno pisałem. Jak ci brak argumentów to klepiesz jedno i to samo.

20 minut temu, jacus napisał(a):

po ilu latach sie obudziles ??

W Chełmie też byłeś ?

20 minut temu, jacus napisał(a):

ja w pracy jestem -ale wy mlodzi zdrowi-przynajmniej na ciele - ludzie ,siedzicie i klepiecie w klawiature,zamiast z zona ,dziecmi,rodzina  sasiadami,kolegami pogadac, kawe wypic,pospacerowac , jechac gdzies ...

to swiadczy najlepiej o was....zadne madrowanie nie zmieni tego..

co z wami jest nie tak ??

A skąd ty możesz wiedzieć co kto teraz robi ? Szklaną kulę masz w robocie ?

15 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jacuś jak zawsze  pod brzytwę nastawia się.  Zamiast to mądrze robić to robi tak jak zawsze. Czyli ma swoją starą śpiewkę. Tylko to już się znudziło. Oczywiście są też ludzie którzy zawsze na to się złapią. 

Na tym właśnie on żeruje na ludziach którzy mają słabe nerwy choć uważają że są twardzi i nic nie jest w stanie ich wyprowadzić z równowagi.

Zawsze mi tłumaczono nawet jeśli ktoś jest mniej inteligentny od ciebie nie daj mu tej satysfakcji i nie znizaj się do jego poziomu. 

Nie zawsze oczywiście trzeba to stosować ale trzeba wiedzieć kiedy uderzyć aby najbardziej zabolało. 

Osoba atakująca musi wiedzieć jedno ze jeśli chce być łowca a nie zwierzyna. Musi przewidzieć każdy ruch przeciwnika. Jacuś jednak nie potrafi tego zrobić. 

Jeśli by wiedział to uderzyłby  tak aby nikt nie był w stanie ugryźć tematu który sam zaczyna. 

Jeśli zwierzyna odpowie do świadczy o tym że atakujący zamienia się w zwierzynę i gra dalej się rozgrywa. Tylko wtedy do śmiechu początkowemu osobnikowi nie jest do śmiechu. 

Nawet jeśli robi to aby porozmawiać to trzeba umieć rozmawiać a nie być ciągle tym co atakuje. 

Chociaż gra w atak też jest świetna zabawa ale to trzeba umieć w nią grać. 

Ty na pewno pracujesz na magazynie ?

@Tomasz0611, @Kowalsky30 o ten bób wam chodzi ?

@Bezduszna pokaż jak to teraz wygląda :ph34r:.

Opublikowano
25 minut temu, jacus napisał(a):

po ilu latach sie obudziles ??

W wojnę ja się rozpoczęła to od zajebania ich było a ostatnio wiosną jak byłem ta mało ich było a teraz znów przybyło

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, witejus napisał(a):

Oczywiście tylko jedni tylko o tym potrafią mówić a drudzy przemieniają to w czyny. 

Jeśli mowa o głowie państwa zawsze był pieskiem na posyłki. Próbował ale zawsze wychodziło tak jak wychodziło. Trzeba wiedzieć że Trybunał Konstytucyjny to nie  wyrocznia do której się zwracam z  wszystkim. Jeśli mamy chęć powiedzieć weto to robimy to nie zależnie co ludzie powiedzą. Tak postępuje osoba która ma jaja a nie która została ich pozbawiona 

2 godziny temu, dsbh napisał(a):

Ty @Bezbożna jesteś a nie @Bezduszna :ph34r:.

Problem jest taki że parafia to nie mieszkanie księdza. Dzisiaj jest na parafii a jutro go nie ma. Chyba że ma układy z biskupem. Wysłać skargi do biskupa i musi zareagować.

A co mi tam pisze co chcesz. Po mnie to spływa jak deszcz po szybie. 

Kościół to nie wyrocznia tak jak religia. 

Każdy może wierzyć w to co chce i jak chce tym bardziej w kogo chce. 

Każda religia ma swojego najwyższego tak jest zapisane tak jest i tego nie jesteśmy w stanie w jakikolwiek zmienić. 

Jeśli byśmy chcieli to koniec byłby każdej religii i byłaby jedna wiara. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, jacus napisał(a):

bezdzuszna, zamiast miec botki, jest bootem 

Jeśli chodzi o jasność ja mam pantofelki z brylantem które nie gubię jak ty Jacusiu w każdym momencie kiedy ktoś tylko na mnie spojrzy czy nawet kiedy tylko kto się do mnie odezwie. Tym jest różnica między nami. 

Chcesz wiedzieć dlaczego tak się dzieje? 

Już ci spieszę z odpowiedzią. Ty jesteś sztuczny z powodu tego że jeśli nikogo nie zaatakujesz jesteś nie najedzony. Karmisz się tym innaczej nie umiesz tym bardziej nic innego ci nie smakuje. 

Ja jestem prawdziwa z krwi i kości raz jest tak raz jest inaczej ale zawsze sobą czy to ci się podoba czy nie ale zawsze mówię to co chce nie zależnie co kto sobie o mnie pomyśli tym bardziej. 

Między nami jest taka różnica że ty w swoich atakach jesteś sztuczny. Ja atakuje jeśli najdzie mi na to ochota lub ktoś mi nadepnie na odcisk tym bardziej jak mi nadepnie na but.  

Sztuczność  pokazuje wtedy kiedy chcę komuś dogryźć dla zasady a nie żeby kogoś poniżyć i zdeptać tak jak ty to robisz na codzień. 

Czyli wychodzi że ty jesteś sztuczny przez całe życie ja wtedy kiedy mi jest wygodnie. 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Jeżeli ta Abra się nie zmieniła to nie kupuj, do tej pory chwalę dzień w którym się tego pozbyłem ... Mieszadło szybkoobrotowe to wapna sobie granulowanego tym nie posiejesz, 200kg i się zawiesi ... Pod wapno musi być z mieszadłem wolnoobrotowym.

O tym że po 2 sezonach zaczął schodzić ocynk mimo dokładnego mycia i trzymania pod dachem nawet nie wspomnę ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jeżeli ta Abra się nie zmieniła to nie kupuj, do tej pory chwalę dzień w którym się tego pozbyłem ... Mieszadło szybkoobrotowe to wapna sobie granulowanego tym nie posiejesz, 200kg i się zawiesi ... Pod wapno musi być z mieszadłem wolnoobrotowym.

O tym że po 2 sezonach zaczął schodzić ocynk mimo dokładnego mycia i trzymania pod dachem nawet nie wspomnę ...

No tu pisze ze wolnoobrotowa

Ale czy to prawda

https://www.olx.pl/d/oferta/rozsiewacz-nawozu-abra-hydraulika-ocynkowany-600l-800-tuszyn-kolo-rawa-CID757-ID14IRBm.html

Opublikowano

@dsbh 

To zależy od której godzinie  i w którym dniu. Wszystko jest zapisane wyżej. Jedno jest wiadomo żeby pracować przy magazynie jako kobieta nie można pokazać że ma się słabości i nie mieć o niczym pojęcia. Wtedy wiadomo że ludzie którzy na nim pracują nie mają do ciebie szacunku jak nie będą mieli do ciebie zaufania. Tym bardziej jeśli nie pracujesz obok nich to wiesz doskonale że w każdym momencie twojej pracy masz do kogo się zwrócić jeśli potrzebujesz pomocy któregoś z chłopaków i każdy z nich pomoże. Tym jest współpraca. Oczywiście moje koleżanki tego nie rozumieją wola drzeć koty  ale to ich jest problem nie mój. 

Co do tego zdjęcia nikomu nie ulatwie sprawy a także jej nie rozwiąże jestem tylko zwykłym obserwatorem nie będę nikogo bronić. Tym bardziej że sam doskonale sobie radzi. 

Opublikowano
Teraz, Michał18 napisał(a):

Ja mam lejek z gras rolu już kilka lat i nie narzekam a jakby na dwa talerze był to już nic lepszego nie trza

A ja miałem tą Abre i bez mieszadła wolnoobrotowego to się nadaje jedynie jako ozdoba bo do roboty w polu się nie nadaje ...

Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

No tera z 7 T trza kredy rozsiać

Bogaty jesteś ... 4 razy przepłacać ...