Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, soltys48 napisał(a):

Raczej problemów nie ma. Mioty niezbyt liczne 

Choćby josery Igluvital 

Aż tak rosną na oczach?

Jakie dawkowanie tam jest?

Opublikowano
5 minut temu, Michał18 napisał(a):

Nawet Karolem byłaś/eś 🤣🤣🤣

Nie wiem, czy byłoby ci tak do śmiechu gdybyś wiedział, że dało się sprawdzić kto był tym Karolem🤣

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Michał18 napisał(a):

Która twoja wersja jest prawdziwa 🤣

Dla ciebie jestem nikim zrozum to wreszcie. Idź lepiej do rynsztoka I tam poszukaj sobie kogoś albo czegoś co będzie pasować ci do twojej ferajny 

Jednym słowem odpier.... się ode mnie!!!!!

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Z takimi jak on inaczej się nie da. 

Ty to jesteś bardziej ścibski niż każdy to wie ile ,za ile, co za ile,i jak, dlaczego, na co, poco, 🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
22 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Uuuuuu ostro😗

Ile kosztowało? 

6600 z dotacją

Było w projekcie 4000 na dachu

Ale P0tem zmieniłem na grunt i 2600 trzeba było do stelażu dopłacić bo nie był ujęty w dotacji

Opublikowano
Godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

mlocisz dziś coś? 

a co on babe ma🤔

Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

U nas mierzenie odbywa się ręką i zębem.

to dobrze że masz czym bo mnie się wykruszył po wysłodkach granulowanych 

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

6600 z dotacją

Było w projekcie 4000 na dachu

Ale P0tem zmieniłem na grunt i 2600 trzeba było do stelażu dopłacić bo nie był ujęty w dotacji

Bez dotacji ile by wyszło? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Dziękuję, po obiedzie się jest a pizzę to się upiecze po żniwach. Na razie obiad z braku czasu do odgrzewania na parę dni zrobiony.

Mogła za tłusta być, porozrzucanie się u pierwiastek zdarza. Mam samca belga a samice swoje i wydaje mi się to najlepszą opcją, póki co. Żadnych rasowych samic.

Nie wydaje mi się aby były zapasione. Siano , jęczmień i trochę pszenicy ,burak. Pierwszy raz dwa uchowała potem tak jak mówię. Jedna rozrzuciła a druga nic. Powiem tak , kupi się i nie wiadomo czego się spodziewać. 

Opublikowano
44 minuty temu, soltys48 napisał(a):

Dla ścisłości ja tego nie daję. To daje kolega-dostawca cielunów. 

No wiem, po prostu jestem ciekaw czy aż takie łał....

Moje mają takie 

IMG20250720160530.jpg

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Może spróbuj się w głowę...

Fajny, co nie?🤭

IMG_20250720_143121.jpg

dla prawdziwego mezczyzny naprawde fajne sa rzeczy ktorych wstawic nie wypada..

nie tylko temu ze pora poobiadowa i dzieci sa na forum..

ersatz tylko dla impotentow..

Godzinę temu, Michał18 napisał(a):

Która twoja wersja jest prawdziwa 🤣

a twoja ??

Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Dla ciebie jestem nikim zrozum to wreszcie. Idź lepiej do rynsztoka I tam poszukaj sobie kogoś albo czegoś co będzie pasować ci do twojej ferajny 

Jednym słowem odpier.... się ode mnie!!!!!

tranzystory sie spalily,zwoje przegrzaly..

programista bezdusznej  to chyba z filipin jest.. 

oni robili aplikacje do doplat arimr...

Opublikowano
17 minut temu, Baks00 napisał(a):

No wiem, po prostu jestem ciekaw czy aż takie łał....

Moje mają takie 

IMG20250720160530.jpg

Nie widzę białka. Stawiam, że pow. 22%. Poza tym patrząc na tłuszcz i laktozę to jest dobre mleko. Bardzo dobre 💪

16 minut temu, malaczarna napisał(a):

Raz w życiu kosilismy w niedzielę

Ja przeważnie. I żniwa i kukurydzę. Ale nie dzisiaj 😁

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Leci całą rurą 🤭

IMG_20250720_155934.jpg

17530210351243855480271467219000.jpg

Suche to masz? No kurzu za wiele na fotkach to nie widać 

35 minut temu, farmtrac8244 napisał(a):

Nie wydaje mi się aby były zapasione. Siano , jęczmień i trochę pszenicy ,burak. Pierwszy raz dwa uchowała potem tak jak mówię. Jedna rozrzuciła a druga nic. Powiem tak , kupi się i nie wiadomo czego się spodziewać. 

Usunąłbym jęczmień. On tutaj może robić te fikołki. To nie jest zboże dla matek w rozrodzie. Jak się opasa królika to tak

Edytowane przez Qwazi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v