Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, PAN88 napisał(a):

Część mojego peselu masz w niku. 60tka czyli kapuś tępa osobo 

W pewnych gronach się to nazywa mały świadek koronny😉...trochę lepiej brzmi niż konfident czy kapuś 🤭

Opublikowano

Tego przynajmniej się nie wstydzę i nie wypieram🤣🤣🫢

4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

W pewnych gronach się to nazywa mały świadek koronny😉...trochę lepiej brzmi niż konfident czy kapuś 🤭

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, radekz200 napisał(a):

nie kupuj ja za tyle będę miał 2 angusy dla ciebie 😂

Dawaj..

Wyślij na priw fotki, wiek i cenę...

...jak szaleć, to szaleć....

Poważnie mógł bym wziąć...

Opublikowano

@Qwazi paniki tylko narobili... Zrobili sobie obóz u sieradzkich strażaków, bo wg prognoz miał być tu armagedon... A póki co pada se spokojnie i wsiąka na bieżąco. Młody mówił że kałuża na podwórku miała może max 3m średnicy, gdzie w zeszłym roku było pełne podwórko wody i weszła do garaży...

Po za tym nic więcej nie wiem bo do niedzieli jestem na wywczasie w Bieszczadach 🙂 a tu padało może 1/3 tego co w ESI

• Like 2
Opublikowano

I dobrze...wypoczywaj se👍...

2 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

@Qwazi paniki tylko narobili... Zrobili sobie obóz u sieradzkich strażaków, bo wg prognoz miał być tu armagedon... A póki co pada se spokojnie i wsiąka na bieżąco. Młody mówił że kałuża na podwórku miała może max 3m średnicy, gdzie w zeszłym roku było pełne podwórko wody i weszła do garaży...

Po za tym nic więcej nie wiem bo do niedzieli jestem na wywczasie w Bieszczadach 🙂 a tu padało może 1/3 tego co w ESI

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Dla mnie jeden lepszy od długiego...

Bo nadal ciężko coś kupić...

Fajna sztuka była, to jak zadzwoniłem 20 minut po wystawieniu....to już był sprzedany...

A tak to tylko u handlarzy coś .

Teraz, Bezduszna napisał(a):

Może sprzedawca się wycofał 🤔 

Nie sądzę.

Opublikowano
Teraz, Kowalsky30 napisał(a):

Pafnucy pilnuj za chwile wstawi z nową niższą ceną

Nie...

Co jakiś czas coś ma...

Najwyżej stoi kilka dni w ogłoszeniach...ale najczęściej dość szybko znika.

Cena zawsze wysoka.

52 minuty temu, Strongman napisał(a):

37l nakapało.

Dzisiaj znowu ciekawa historia.

Co za historia?

Opublikowano

Na cenę trzeba też spojrzeć pod innym kątem. Tak ja w zeszłym roku dwie krowy kryłem 7 razy. Jeśli będzie powtórka z rozrywki to po 200 za pierwszy raz, po dwie powtórki po 100, jedna czwarty raz znów pełna kwota 200. Razem 1000 pln, czyli 500 zł średnio kosztuje inseminacja i kto ma do tego dokładać ja, czy kupujący? 

A taki dziadek co mi pomagał przy porodzie cztery krowy krył po 3 razy i tylko jedna została cielna.

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Pacjent udaje, że bierze, tabletki udają że działają 🤷...symbioza pełna 😊...

Oho...Sławek się nabzdryngolił i...śpiewa🙆🤭

A co na trzeźwo nie można 🤔 ją czysty jak łza.. tylko jak to czytam 🤦

1 godzinę temu, radekz200 napisał(a):

nie kupuj ja za tyle będę miał 2 angusy dla ciebie 😂

Może skóry z nygusa 🤔🤦

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Na cenę trzeba też spojrzeć pod innym kątem. Tak ja w zeszłym roku dwie krowy kryłem 7 razy. Jeśli będzie powtórka z rozrywki to po 200 za pierwszy raz, po dwie powtórki po 100, jedna czwarty raz znów pełna kwota 200. Razem 1000 pln, czyli 500 zł średnio kosztuje inseminacja i kto ma do tego dokładać ja, czy kupujący? 

A taki dziadek co mi pomagał przy porodzie cztery krowy krył po 3 razy i tylko jedna została cielna.

Takie masz problemy, jakby Ci te krowy po 60 litrów na dobę pompowały...niepowodzenie inseminacji kilka powodów, a najwięcej winy w tym jest hodowcy 

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v