Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

10 minut temu, jacus napisał(a):

jakich zludzen ?? chyba takich ze i wy kiedys dorosniecie do cywilizacji ..choc coraz bardziej watpie.

Jacus co ty pieprzysz ? Ty nawet dobrego zasięgu telefonu nie masz u siebie i musisz ganiać  pod okna.

13 minut temu, jacus napisał(a):

ktory ma tak ze wasze wnuki urodza sie w tej samej miejscowosci co wasze dzieci.

Twoja wnuczka gdzie się urodziła ? U ciebie na wsi ?

14 minut temu, jacus napisał(a):

podziwam dobre samopoczucie tych co zgasza swiatlo w swoich wsiach-nawet imigranci nie chca u was mieszkac  🤣

U siebie na wsi ty będziesz to światło gasił, skoro dzieci wolały mieszkać z teściami niż z tobą ?

16 minut temu, jacus napisał(a):

ktos madry powiedzial ze podroze ksztalca..ty jako mondra inaczej masz odmienny osad..

muszisz troche pojezdzic zeby sie przekonac jaka jest prawda..

ja slucham kazdego i moge pogadac z kazdym -w kazdej podrozy tak robie..choc z wegrami czy litwniami bylo trudno 😂

To czego cię te podróże nauczyły ? Opowiadaj.

Opublikowano

niech niemiec ktorego bedziesz bil po kasku bedzie mial twarz tuska 😂

11 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

ten twój śmietnik to cywilizacja 🤣..człowieku ty nie masz nic i niczego dzieciom nie dałeś 

nigdy nie kupisz dobrego samochodu ani ciągnika,nie stać cię na podstawowe  maszyny .....dzieci posłałeś z gołymi d*pami w świat ..ot cywilizacja koło kupy gnoju i śmieci ...obciach i wstyd przynosisz rodzinie i sąsiadom ...należy tylko współczuć i nic więcej ...🤪

wnuki juz przyjechay na wakacje ??

chustawke dla nich masz na ramie okraglej czy kwadratowej ??

9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Rozejrzyj się po swoim obejściu...

Gdzie ta cywilizacja...

Zostałeś w latach osiemdziesiątych...

O czym ty ciągle bredzisz?

No jakoś tobie to nie pomaga...

Wymyśliłeś sobie to regionalne bogactwo, by swoją nieudolność tym przykryć...

Twoje podróże to już zakrawają na jakąś paranoję...🤭

wnuki kiedy widziales ostatnio ? 

16 stron do 1 to jest twoja cywilizacja... ostatni zgasi swiatlo.

6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Co w tym jest złego że wnuki rodzą się w tej samej miejscowości. To nie jest żadną ujma. Tylko wybór rodziców. 

Przypomnę ci że tak nie dawno kobiety rozpoczęły podróże aby tylko ich dziecko urodziło się w mieście a nie gdzie indziej.

To jest każdego wybór jak żyje i gdzie jego dzieci się rodzą i gdzie wnuki. 

Tobie nic do tego. 

Nie znasz mnie jak tu i połowę uczestników. Ty się chwalisz tym gdzie jeździsz  nie każdy robi tak jak ty.

Ktoś mądry powiedział i co z tego wynika tylko to że ty tych słów chyba do końca nie rozumiesz.

Ty jesteś mądry powinieneś w takim razie wiedzieć o czym ja mówię 

ty chyba sama nie wiesz o czym piszesz - zmien dopalacze 🤣.

wnuki rodza sie w miescie bo na ich wsiach nie ma zycia dla mlodych zdolnych.

4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

A że mną nie chciałeś słowa zamienić...będę Ci to wypominał🤷😁

wycieczki autokarowe maja swoje ograniczenia.. co bys zrobil gdyby pielgrzymka do lichenia w ilosci 46 plus kierowca zawitala na podworko ?? 

raczej jedzenia i picia by braklo 😂

Opublikowano

Przeciwieństwie co do ciebie ja wiem o czym pisze. To ty przestań pić to co dzieciom jest zabronione. Źle ci to na mózg działa nie mówiąc już o sercu które niedługo może stanąć 

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

wycieczki autokarowe maja swoje ograniczenia.. co bys zrobil gdyby pielgrzymka do lichenia w ilosci 46 plus kierowca zawitala na podworko ?? 

raczej jedzenia i picia by braklo 😂

Poprosiłbym proboszcza, to by im... mszę odprawił 😉🤭...

...a my bymy se pogadali 🤷...

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał(a):

wnuki kiedy widziales ostatnio ? 

16 stron do 1 to jest twoja cywilizacja... ostatni zgasi swiatlo.

U ciebie dawno zgasło..

Wnuki widziałem niedawno.

Mi wystarczy...

Nie mam z tym problemu...

To normalne że dzieci opuszczają domy rodzinne...

W jakim ty zaścianku że byś chciał wszystkich w pobliżu..

Przez to i was takie małe schedy.

Po mordze .

Cywilizacja tam taka jak Pioter opisywał....no i na tym co twój przyjaciel w Google mapie pokazał...

Żyjesz złudzeniami...to twój świat...tylko twój.

Opublikowano
8 minut temu, dsbh napisał(a):

Jacus co ty pieprzysz ? Ty nawet dobrego zasięgu telefonu nie masz u siebie i musisz ganiać  pod okna.

Twoja wnuczka gdzie się urodziła ? U ciebie na wsi ?

U siebie na wsi ty będziesz to światło gasił, skoro dzieci wolały mieszkać z teściami niż z tobą ?

To czego cię te podróże nauczyły ? Opowiadaj.

nadajnik wlaczyli z powrotem .mam 800 metrow a okna nowe i na chwile byl problem.

no i swiatlowod od lat .

o takich bajerach jak lotnisko czy autobusy , pociagi to nawet nie wspominam -wasze dzeci beda mialy jak wyjada .

wnuczka tak samo  jak moje dzieci w krakowie .

najmlodza zostanie. w kazdej chwili moga wrocic .. 

,moja babka mieszkala z tesciami , matka tez mieszkala z tesciami, moja zona,moja siostra -to jakis problem ??

a nie masz zony dzieci wiec nie wiesz.

6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...że kanapki z jajkiem sadzonym śmierdzą w autokarze...😂😆

w smierdzacym samolocie twoi tez tak jedza ?? zapytaj ich gdy przyjada cie kiedys odwiedzic 

idz do tego od autokarow i powochaj 😂 ,tylko uwazaj zeby nikt nie widizal bo kto ci bedzie byki odpasal gdy kaftan zawiaza ??

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

a co można opowiadać ludziom którzy nie mają pojęcia z jakim dziadem i śmieciarzem rozmawiają ...można wcisnac każda bajeczkę bo nikt nie sprawdzi 🤣🤪

o rurach-okraglych i kwadratowych .

krzysiu dobrze cie podsumowal .. stoisz jeszcze przy drodze??

Opublikowano

Ty Jacuś musi przez to tak uciekasz z domu by udawać kogoś kim nie jesteś.

Możesz ludziom bajki opowiadać o cywilizacji i twoim bogactwie...

Tu na af już nikt po za tobą w to nie wierzy.

Opublikowano (edytowane)

on sobie coś ubzdural że mnie widział i tylko taki tępak jak ty to łyka ....bo to podobny konfabulant i śmieć z zawalonymi dachami jak ty 🤣..jest za tępy żeby kogokolwiek namierzyć i skojarzyć tak sam jak ty 🤣..ma szczęście że w zeby nie dostał bo tam jest prywatny teren a gość jest ""gajowym"" i ma tartak od ponad  40 lat ...cała okolica ma na budynkach drewno od niego ..

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Do tego wszystkiego zmierzam cały czas tylko w innych słowach ale on i tak tego nie zrozumie bo nie chce zrozumieć. Możemy pisać i tak on wie swoje. Jego świat jest bardzo mały i on się nie zmieni choć mu się wydaje że jest wielki. 

Opublikowano (edytowane)

A niech sobie bedzie i tym wielkim...

Niech żyje jak chce i lubi...

Tylko po co wmawiać innym że też tego pragną i chcą być na jego miejscu...

To kompletna bzdura.

Prawda już dawno okazała się żałosna...dla niego.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

To nie jest takie proste jak by się wydawało. Łatwiej mówić o tym niż to zrobić. Jest to bardziej spowodowane tym że niepełnosprawni czują się pokrzywdzeni przez los lub porównują się z osobami pełnosprawnymi i twierdzą że mogą robić to co każda osoba zdrowa.

To jest bardziej złożone niż nam się wydaje. 

Mówię to z obserwacji więc mogę tylko gdybać. Jaką jest prawda to sam Jacuś wie.  

Opublikowano
malaczarna napisał:

19 minut temu, slawek74 napisał(a):

legancka tego...👍💪

podzieliła byś się 🙋‍♂️🤭

Nie opłaca się 

musisz sprawdzić może by się opłaciło 🤭

marulekk napisał:

Kurde U was też tak teraz zimno chyba przymrozek dzisiaj będzie jak nic

12* LLU 🙋‍♂️

Opublikowano
9 godzin temu, Michal2399 napisał(a):

Nie mam taką

IMG20250630204726.jpg

I nie narzekam 

Na razie nie będe zmieniał przetrząsacz i zgrabiarka w jednym.

najlepsza, wydajność wieksza niż karuzelowa