Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Qu🤬 ale poranek mi się zaczął. 🤬

Jałówka zerwała poidło i cała obora zalana. 🤬

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał(a):

Qu🤬 ale poranek mi się zaczął. 🤬

Jałówka zerwała poidło i cała obora zalana. 🤬

Nie wkurłaj się tak . Normalna rzecz.

Opublikowano
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

i przynosi ktoś 🤔🤦

Bardzo dużo. Ludzie dorabiają do wypłaty,w końcu obok Lasy janowskie 

1 godzinę temu, jacus napisał(a):

To matecznik pis-ie do tego Duda się nazywa..i macie wytłumaczenie.

Takie jak wasza znajomość geografii

Co u was w Warszawie.Łodzi.Lublinie.Białymstoku ,Bydgoszczy się dzieje??

Tobie wszystko z polityką się kojarzy 🤔😒

Opublikowano
34 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Abo raz tsk było 🤭😁

Ale aż tak to jeszcze nie było. 🙆‍♂️

33 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Przecież już południe 😉

Bo dopiero wróciłem z obory bo trzeba było uprzątnąć ten pierdolnik.

33 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Nie wkurłaj się tak . Normalna rzecz.

Nie znasz życia dzieciaku więc nie komentuj. 

Opublikowano
Uziu92 napisał:

Jak który samotny to do Włoch niech jedzie, dużo Włoszek bez staników chodzi, kelnerki w restauracji młode się uśmiechają i oczko puszczają 😁

i gejów też sporo

Opublikowano
Qwazi napisał:

33 minuty temu, semos napisał(a):

jestem z tych okolic w linii i prostej mam może 10km. Masakra ile policji teraz tu jest

Jeśli ten człowiek jeszcze jest na tym terenie, to oby nikt z mieszkańców nie znalazł się w miejscu, gdzie policjanci będą go próbowali zatrzymać. Jeśli on sobie nie strzelił w łeb lub nie zawisł na jakiejś gałęzi, to przy takim zatrzymaniu może być gorąco 

jeszcze jest aspekt zdrowia psychicznego ale skoro ktoś zabiją swoje dziecko to coś jest nie tak. miesiąc temu przypadek koło Płocka kuzyni mojej żony normalna rodziny córki już samodzielne syn mieszkał z dziewczyną on pracował na niezłym stanowisku duzo znajomych jezdzili i na motorach ona też niezla praca i pewnego dnia kuzynka wróciła do domu jakąś dyskusja on złapał bron (o której ona nic nie wiedziala) strzelił na podwórku dobrze ze ona wróciła po telefon do domu pobiegł w las słychać było strzał i rano go znaleźli. Kuzyn od covida leczył się psychiatrycznie i nikomu sie nie wydawali. a mogło być różnie w tej sytuacji.

Opublikowano

Każda sytuacja jest inna. W Limanowej w tle jest przemoc domowa. I to raczej dość zaawansowana, bo stosowali środki zapobiegawcze. Dla mnie ta sytuacja świadczy też trochę o słabości procedury "Niebieska Karta"

Opublikowano

nie wiem co to ta niebieska karta nigdy się tym nie interesowałem tyle co z mediów ale myślę że to kolejny wymyśl urzędniczy taki dupochron dla policji opieki społeczne czy innej tam sytuacja. nawet jak by miał zakaz zbliżania co to by zmieniło. myślę że może badania psychiatryczne czy psychologiczne może by coś zmieniły czy ta niebieska karta chociaż kieruje na takie badania czy coś?

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał(a):

I co ? Cieszysz się ?🤦

Tak , a co mam płakać 

to jeszcze poskacz...🙋‍♂️🤦

12Pafnucy napisał:

Fajne auto dziś widziałem...

65 rocznik....automat..

IMG_20250629_091315.jpg

koło Garwolina dzisiaj zlot...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v