Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Lalafka napisał:

Czyli jeśli ogarnęło się te pytania ze strony egzamin.zawodowy i powinno wystarczyć?

Tak powinny

7 godzin temu, samia napisał:

Dziękuję za informację :) brawo za zaliczenie :)

Dzięki i trzymam kciuki

• Thanks 1
Opublikowano
26 minut temu, John6330 napisał:

Tak powinny

Dzięki i trzymam kciuki

Mnie się nie udało zaliczyć pisemnego i się zastanawiam czy praktyczny będę miała przełożony na styczeń czy nie..? 

Opublikowano

Komputery stały obok siebie i każdy miał inne pytania więc to, że Ci podam raczej Ci nie pomoże. były proste jeśli ktoś faktycznie się uczył. Na takiej samej zasadzie jak na testach online. Pierwsze miałam np - ktorego zwierzęcia mięso trzeba poddać obowiązkowemu u badaniu pod kątem włośca- 

Opublikowano
3 godziny temu, samia napisał:

Mnie się nie udało zaliczyć pisemnego i się zastanawiam czy praktyczny będę miała przełożony na styczeń czy nie..? 

Podejrzewam że praktykę możesz zrobić bez problemu. Zadzwoń jutro do kkz od 9 mają czynne i zapytaj. 

• Thanks 1
Opublikowano

Jeśli kogoś interesuje to egzamin wygląda następująco: przed wejściem na sale losujesz stanowisko gdzie będziesz zdawał. Siadasz przed kompem na którym jest test jednokrotnego wyboru. Przybory takie jak kalkulatro, długopis masz na miejscu. Egzamin to 40 pytań, najprawdopodobniej na jednej sali są 2 zestawy pytań. Zdaje 20 punktów. Pytania powtarzają się z tych dostępnych w sieci + kilka nowych (4-5).

• Thanks 1
Opublikowano
12 godzin temu, samia napisał:

Czyli John Ty dzisiaj masz praktyke? 

Praktykę miałem mieć 3 ale się jedna minute spóźniłem przez wypadek. I nie dopuścili mnie do egzaminu praktycznego i teraz będę miał dopiero w Styczniu

• Sad 1
Opublikowano
15 godzin temu, Carl napisał:

Hej ,kto już zdawał egzamin (praktyczny) i może się podzielić jak to wygladą i jakie pytania były ,pozdrawiam 😏

Ja miałom:

1. Rozpoznaj 3 gatunki nasion.

2. Oblicz ile kg będzie na 1 ha a ile na 1 a ziarna w mieszańce dwóch gatunków - proporcje są podane i ilość kg/ha.

3. Zrób przegląd codzienny ciągnika, wpisz w arkusz, co działała a jak nie działa, to napraw i to opisz.

4. Połącz ciągni z siewnikiem.

5. Podstaw do tabeli w arkuszu dane siewnika oraz ciągnika - masz je w instrukcjach obsługi na biurku.

6. Sprawdzasz czy siewnik jest ustawiony wg tych parametrów na siew ziarna podanego gatunku a jak nie to popraw.

Opublikowano

Dziś praktyka -  Obliczyć mieszankę siewną zbożowo łubinową. Zmierzyć wilgotność ziarna (pszenżyta). Rozpoznać ziarno pszenicy owsa, pszenżyta, łubinu, soi. Obliczyć szerokość znaczników w siewniku. wpisać wszystkie ustawienia siewnika i ustawić go. A i jeszcze obliczyć czystość materiału siewnego. 

• Thanks 1
Opublikowano

W środę trzeba było obliczyć szerokość znaczników, wszystko pomierzyc, podstawić pod wzór, przegląd ciągnika., wymienić żarówkę. Rozpoznać zboża ( gorczyca, peluszka, seradela). I policzyć wysiew zbóż. 

Opublikowano

Witam. Mam pytanie czy ktoś po gimnazjum robił kurs Rol04 i składał na młodego rolnika??. Mam problemy w agencji bo twierdzą że po gimnazjum ten kurs jest do niczego. I że muszę skończyć szkole zawodowa dopiero będzie ważny?? 

Opublikowano
W dniu 4.01.2025 o 22:37, Adamt6050 napisał(a):

Wie ktoś co będzie na praktyce rol 04 w styczniu 2025?

Chyba dopiero 9 stycznia pierwsze egzaminy 

W dniu 5.01.2025 o 12:41, mierzejka11 napisał(a):

13.01 praktyczny
12.01 pisemny
Wodzin,
Ktoś ma wcześniej?

Ja 😅

9 praktyczny rol 10

10 praktyczny rol 4 

11 teoria rol 4 i rol 10

Może załóżmy jakąś grupę na FB bo to forum jest trochę upośledzone 

https://www.facebook.com/share/g/12DZYvb9jkn/?mibextid=wwXIfr

Grupa na FB dla zdających w styczniu egzamin na rolnika lub technika rolnika 

Opublikowano
W dniu 12.05.2024 o 13:42, John6330 napisał(a):

Ja będę zdawał 3-4 czerwca.

Egzamin pisemny realizowany w: Szkole Podstawowej, im. Królowej Jadwigi w Wodzinie Prywatnym,ul. Szkolna 1, 95-080 Wodzin Prywatny

Egzamin praktyczny realizowany w siedzibie Instytucji: Gospodarstwo Rolne, ul. Ludowa 69, Wodzin Majoracki, 95-080 Tuszyn

Pisemny 4 czerwca o 10.30

Praktyka 3 czerwca o 17.00

Ja w środę miałam pisemny i jutro praktykę jak wyglądała ?

Opublikowano
W dniu 4.06.2024 o 21:00, Lalafka napisał(a):

O nie, jak to? Aż takie trudne pytania były? Możesz, podać jakie były pytania?

Ja teraz miałam dość trudne ale mimo że byłam pewna że zdała to 18/40 2 zabrakło