Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem zainteresowany hodowlą gęsi mięsnych mam 30 ha ornych i 5 łąk czy na tym areale idzie coś kombinować czy słabo na budynek chciał bym przeznaczyć 200 tysięcy wiem że to w tych czasach nic ale czy przy tych warunkach da się coś z tego zarobić? w gre wchodzą też Indyki ale nie ukrywam że wolał bym gęsi Oraz jak to jest z budynkami jakie wymagania oraz co dawać im zimą w zamian trawy

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez przemi1999107
      witam mam problem z gesiami 2 miesiecznymi. 2 gąski padły i kolejne ze stada zaczynają tracić apetyt i  nie chcą się ruszać. Weterynarz zalecił witaminy ale brak efektu.
      Miał ktoś coś podobnego?
    • Przez Danto
      Czy ktoś z doświadczonych hodowców mógłby mi podpowiedzieć jaka to jest rasa gęsi tak orientacyjnie?

• Przez przemi1999107
      Witam, przy skubaniu gęsi zdarza się, że pióra odchodzą razem z skórą. Gęsi parzymy w wrzącej wodzie. Jakie macie sprawdzone sposoby na oskubanie gęsi, chodzi mi o dokładne metody tak aby nie dochodziło do zniszczenia skóry. 
    • Przez chwiolas
      Forum troszkę się odświeżyło, przemeblowało i doprecyzowało kategorie. Ktoś musi zacząć pierwszy w nowych realiach forumowych i gęsiarskich...
    • Przez Gąsiorek777
      Witam.
      Mam do dyspozycji budynek inwentarski który obecnie jest przystosowany do hodowli bydła mięsnego, ale ta hodowla jest stopniowo wygaszana budynek ma wymiary 12x24m zastanawiam się nad przystosowaniem go do hodowli gęsi lub kaczek. Mam pytanie czy jest sens bawić się w przerabianie tego budynku pod drób jak to wygląda z opłacalnością na końcówkę roku 2022. Czy znalazły by się chętne firmy do współpracy na zasadzie tuczu kontraktowego z dostarczaniem paszy i czy opłaca się zainteresować tym tematem?
      Pozdrawiam.
  • Dodaj nową pozycję...
v