Skocz do zawartości

Avero 240 lub dominator 150

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tutaj to nie ma co rozmawiać o tym który lepszy, godny polecenia dlatego, że Avero to gigantyczny skok technologiczny (APS) ale i cenowy. Do obydwu kombajnów bez problemu dostaniesz części.

pozdrawiam

Opublikowano

akurt tak sie sklada ze jestem po zniwach nowym avero ktory niezle sobie poradzil mimo zlej pogody na liczniku mlocarni prawie 100 godzin wykoszone ok 150 ha komfort de lux a APS to kapitalna sprawa tak fajnie rowno rozprowadza po mlocarni ze az milo 20 procent wymloci i dlatego 4 klawisze wystarczaja polecam ta maszyne choc tania nie jest

Opublikowano

Jeżeli chodzi o różnice to głównie są to: wygląd zewnętrzny, APS, kabina, mocniejszy silnik, inna rura do wysypywania, elektryczna zmiana obrotów wialni, mocowanie hedera tak jak w Tucano, to chyba wszystko. Jeżeli chodzi o awaryjność to będzie podobna, części są w 90% te same (oryginał u korbanka lub claas.pl). Na ten areał wystarczy spokojnie Dominator 150, ale jak masz trochę więcej kasy to bierz Avero 240. Ja w tym roku skosiłem Dominatorem 150 ponad 80ha, (bez większego wysiłku), sąsiad 150-tką kosi rocznie 150-180ha bez problemów nawet w tym roku.

Opublikowano

+większa pojemność zbiornika ziarna i to co mnie bardzo wkurza w Dominatorach - młócarnia, heder i wysyp uruchamiane za pomocą wajchy po lewej stronie czego efektem jest mniejszy komfort pracy i przy okazji brak miejsca dla pasażera

pozdrawiam