Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem przyczepe krone titan i mam problem z hydrauliką. Posiada ona 3 węże w tym jeden od powrotu z wtyczką do wolnego spływu. Sprawa jest tego typu, gdy pompa podaje olej podbieracz, noże czy dyszel unoszą się ale chcąc opuścić działa to dopiero gdy wyłączę obieg oleju. Czy to powinno tak wyglądać? W instrukcji jest zapisane, że można zmieniać jej ustawienia do obiegow zamkniętych lub normalnych ustawieniem śrubki lub tych śrubek S2-S6 wykręcając je aby opadły, jednak na to nie reaguje a wręcz zaczęła przy próbach podnosić sama dyszel pomalutku. Ciagnik to ursus 1614, mam dołożony dodatkowy rozdzielacz 3 sekcyjny lecz połączony jest z plecakiem przez tuleje ciśnieniową. Chcę to rozwikłać aby ani nie gotować oleju ani nie przełączać wajchami i dopiero sterownikiem i nie wydaje mi się aby to działało poprawnie. Poprosiłbym o jakieś uwagi lub rady :)

Opublikowano

Miałem taką przyczepę i chodziła z New hollandem bez wolnego spływu ,a później z zetorem i podłączone miałem tylko 2 węże do jednej pary wyjść,zasilanie i powrót.Dźwignia zablokowana na stały przepływ oleju,Całe sterowanie :dyszel,podbieracz,noże,taśma z sterownika.Sprawdź cewki na elektrozaworach w przyczepie.

Opublikowano

Tak też zrobię, jeden wąż od posuwu ktoś dołożył pod T1 na rozdzielaczu ale nigdzie nie mogę znaleźć schematu lepszego, w instrukcji to jest byle jakie i to bardziej do obsługi niż naprawy prócz kilku rzeczy wymienionych w razie usterki układu 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez wicek
      Posiadam starszą przyczepe strautmann  ,przy naprawie elementu ramy musiałem odkręcić rurki hydrauliki od zaworu posuwu  /zabezpiecza przed zablokowaniem  materiałem walców/.
      Po naprawie  przy worzeniu kukurydzy posuw nie dał rady  przesunąć  choć węże naprężały się po każdej próbie . Po częściowym rozładunku  dopiero ruszył ,przedtem działało wszystko ok. Co sugerujecie  , jakieś zapowietrzenie 
    • Przez remus2893
      Witam miał ktoś taki problem że nie działa posów w jedną stronę i brak jest regulacji potencjometrem na sterowniku w zbierającej Claas sprint 445s. Przed tą awarią pękł przewód hydrauliczny zasilający rozdzielacz, wymieniłem go a problem pozostał.
    • Przez Mar_Tin
      Jak w temacie kupię przyczepę do zbierania małej kostki najlepiej New Holland 1006 lub podobne.
    • Przez pawelmf
      Witam mam problem . Podczas zbierania trawy wystąpil problem podbierak przestaje działać jest trrr i podbierak podskakuje działa z przerwami potrafi na pusto też się zatrzymywać. Co jemy dolega 
    • Przez DrDeutz
      Witam panowie- mam pytanko.W  zeszłym roku zakupiłem przyczepę Claas cargos  9400. Na przedniej ścianie ma zrobione adaptacje do zakiszacza, poprowadzone przewody. Poniżej zamieszczę zdjęcia – czy mógłby mi ktoś wyjaśnić zasadę działania – powiedzieć czego tutaj poza zbiornikiem ewentualnie może brakować i doradzić jak to uruchomić żeby przy zbieraniu można było ten zakiszacz stosować?

• Dodaj nową pozycję...
v