Skocz do zawartości

Naprawa łożyska zwolnicy w John Derre 6400

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam pytanie czy ktoś z was miał luz no taki na boki ośki w zwolnicy JD 6400 ( tak jakby tą ośkę wyjmował z zwolnicy ) I ten luz mierzyłem to wynosi 0.30 mm . Luzu z góry na dół nie ma wcale i dlatego nwm czy warto to rozkręcać i może ktoś się podzieli swoimi opiniami bo bez sensu rozkręcać to bez potrzeby a trochę z tym roboty jest. Olej spuściłem ze skrzyni to jest czysty bez opiłków i filterek był czysty także nic się nie dzieje .

Opublikowano
9 godzin temu, wjmarcia napisał:

Pooglądaj filmy agrojd na youtube czym kończy się taki luz.

Z tym , że u mnie ten luz jest nie z góry na dół tylko na boki i jest bardzo mały .... opiłków w skrzyni nie ma ... a roboty w tym trochę jest ... także sam nwm ....

Opublikowano
Dnia 11.02.2023 o 15:51, kingway napisał:

Witam , mam pytanie czy ktoś z was miał luz no taki na boki ośki w zwolnicy JD 6400 ( tak jakby tą ośkę wyjmował z zwolnicy ) I ten luz mierzyłem to wynosi 0.30 mm . Luzu z góry na dół nie ma wcale i dlatego nwm czy warto to rozkręcać i może ktoś się podzieli swoimi opiniami bo bez sensu rozkręcać to bez potrzeby a trochę z tym roboty jest. Olej spuściłem ze skrzyni to jest czysty bez opiłków i filterek był czysty także nic się nie dzieje .

jak sprawdzałeś ten luz?