Skocz do zawartości

Opinia o fella 2870 ISL i lely splendimo 280m

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiesz może Rozumiem, bo właśnie się zastanawiam nad kupnem i mam takie dwie na oku i nie wiem co wybrać.

20 minut temu, robi57362 napisał:

jako użytkownik obydwu powiem ci tyle trzymaj sie od felli z dala nigdy bym się nie spodziewałem ze na germanskiej ziemi takie sos stworzą

A wiesz może na jakich podzespołach są kosiarki LELY ?

Opublikowano
1 godzinę temu, micgal39533 napisał:

Bierz Lely nawet się nie zastanawiaj, goli aż miło i lekko chodzi. Lely przejęło Welgera i Mengele ale kosiarki chyba robili na swoich podzespołach bo nawet napęd listwy jest inny niż u konkurencji 

A jak wygląda ten napęd? Jest to jakiś wynalazek czy trwały napęd?

Opublikowano
17 minut temu, micgal39533 napisał:

Idzie wałek w listwie i każdy dysk jest napędzany osobno, w innych są tryby w listwie i napędzają się wzajemnie. Trwały napęd i lżej ma kręcić dyskami dzięki temu

Rozumiem, a ma on może jakieś zabezpieczenia np przed kamieniami? I czy jest dostępność części?

Opublikowano
5 minut temu, micgal39533 napisał:

Części bez problemu, teraz te kosiarki robi fendt albo mf, tak jak uderzysz w coś to się odbezpiecza jak rotacyjne

Ok, dzięki za informacje 😀 A użytkujesz taką maszynę że masz tyle wiedzy o niej?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Artur312
      Witam kupiłem oto taki orkan i mam tablicy znamionowej zabardzo nic niema  a nie umiem znajsc modelu jaki to jest ? Na gogle nie znajduje . A muszę noze w niej wymienić. Może ma ktos taki lub zna kogoś.  I pomoże w temacie z góry dziękuję za odpowiedźi

• Przez arty
      Kupiłem używana kosiarkę bijakowa Vortex z bijakami na szelkach.. Noże te są mocno stępione, praktycznie krawędzie są okrągłe - zdjęcie nizej. W niedużej trawie kosiarka daje radę, w większej nie docina i ciągnik ma wyraźnie ciężej. Bijaki nie są niby drogie  - około 15zl za szt można znaleźć, ale jest ich około 50szt  i to już robi kwotę.... Nowe też się stępia... Co robicie z takimi nożykami, ostrzycie je, jeśli tak to jak i do jakiego zużycia, jeśli kupię nowe to co ile ostrzyć?

Tak powinien wygladac ten bijak  ...:

• Przez proximaplus
      Witajcie mam pytanie do osób posiadających kosiarki poettingera szczegolnie novadisc,mianowicie czy dla was też grzeją się(mocno) przy obrotach 1600 przekładnie w takiej grubej trawie?
    • Przez użytkownik543
      Witam kosiarka dyskowa pottinger novacut 265H co może być przyczyną grzającej się przekładnia że nie można jej dotknąć tak się nagrzewa dodam jeszcze że kosiarka głośno pracuje 
    • Przez użytkownik543
      Witam kosiarka dyskowa pottinger novacat 265H jaki może być powód grzającej się przekładnia nie można utrzymać ręki  dodam też że kosiarka głośno pracuje 
  • Dodaj nową pozycję...
v