Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A techniczne jak ,bo czytałem opinie o tej firmie i ma sporo niezadowolonych klientów . Chyba że coś się zmieniło? Znalazłem Kubota l1501dt z rupieciami ,co warte te ciągniki?

Opublikowano

Teraz jest dobry czas na kupowanie jak mamy ujemne temperatury, ważna sprawa połączenie napędu z silnika na skrzynię biegów, napęd jest przenoszony wałkiem fi 20 i połączenie jest tulejką z frezem żeby to nie miał luzu albo nie było zaspawane jak się położysz to będzie widać

Opublikowano

O to już coś. Sam nie znam się dlatego pytam użytkowników żeby na "minę" nie wleźć. Mało jest tych tańszych , handlarze pewnie czekają na ocieplenie bo jak mróz to pewnie ciężko odpalić malucha szczególnie jak to na dworze stoi a silnik też już nieciekawy

Opublikowano (edytowane)

@Bialy8011 dziś dzwoniłem do tej firmy . Gość mówił że mało mają tych wąskich , ostatnio tylko te większe ciągniki przywożą. Zaproponował mi yanmara f16d i iseki tu1700. Nawet nie wiem który lepszy. Podobno te iseki są b. dobre ,to od posiadacza takowego słyszałem.

Sorki to yanmar ym1601 a nie f16d

Edytowane przez zimnepiwo
Opublikowano

Witam oba te traktorki są większe kwestia tylko czy to ci nie przeszkadza do jakiejś pracy w pomieszczeniach bo jeśli będziesz robił w polu to ten szerszy na pewno będzie stabilniejszy (bo ja swojego 4 razy położyłem na bok ale na kieszonce )

Opublikowano

Akurat wysokość nie przeszkadza tylko szerokość najważniejsza . Dobrze żeby w granicach 110 się mieściły (po zewnątrz opon, może być mniej ale nie dużo więcej) bo tak uprawe mam(już posadzoną, truskawki). Te egzemplarze to nawet nie wiem ile mają 

Opublikowano

Ten yanmar ym1601 fajny jest, miałem go brać na początku ale tego mojego małego dostrzegłem no i jak wsiadłem to już nie chciałem z niego zejść. Tak więc na sierpień jego stan też był fajny według mnie. Ten ym 1601 starszy rocznikowo jest na pewno, no i ma inną kulture pracy, mój chodzi trochę ciszej od tego 1601.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Bialy8011 napisał:

3 cylindrowe oba są 

A ty kiedy go kupowałeś?

Teraz za 25 nie kupisz takiego zestawu.

Edytowane przez zimnepiwo
Opublikowano

@damianmarlena ty brałeś z Milicza (Boss) jaki kontakt ze sprzedającym, idzie co utargować. Ogólnie podejście do klienta (bo w necie opinie różne). Dają nawet 2lata gwarancji na niektóre ciągniki. Faktycznie takie dobre mają czy tylko odpicowane do sprzedania? Bo ceny interesujące.

Opublikowano

Maszyny są odpicowane ale to jest sprzet używany sam musisz sprawdzić stan techniczny, luzu , trzeba się położyć pod traktor na pewno będzie lepiej cieszył oko jak taki przyprowadzisz niż obdrapany. Sprawdź stan oleju w przednim moście czy niema tam wody bo one pracują w wodzie, jak będzie czysto i cicho pracował to długo posłuży

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 

• Dodaj nową pozycję...
v