Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak załączam wałek , automatycznie ponosi się podnośnik idzie wysoko i naciskając nie opuści się , jak włączę tylko pompę bez wałka pracuje normalnie podnosi może nie tak wysoko jak z wałkiem ale opuszcza , co może być przyczyną takie działanie podnośnika włączając wałek proszę o pomoc , jskładam wszystkim Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia.

Opublikowano
4 godziny temu, raven18 napisał:

Ale co ma rozdzielacz do napędu pompy, jedną rurką są połączone, bez względu czy ustawione na obroty zależne, z wałkiem czy bez tą samą rurką jest tłoczony olej.

Dziękuję za zainteresowanie się tematem , otóż rozdzielacz jest po regeneracji gwarancja 12 miesięcy , powód regeneracji bardzo wolno podnosił , teraz ok a po założeniu

załączając wałek na pusto podnoszą się ramiona podnośnika, i co może być ?

Zalałem nowym olejem hipol 80w90 może za gęsty ale taki wcześniej był no cóż więcej mogę dodać pompa filtr przy pompie

wyczyszczone nowy filtr był założony przy kabinie, może ten wałek krótki jest źle założony ?

Opublikowano

Wg mnie też winny jest rozdzielacz choć powinien za każdym razem podnosić, na samej pompie jak i na wałku, to jest bardzo dziwne. Na siłowym, mieszanym i pozycyjnym tak samo się dzieje? 

Opublikowano

Przed świętami jak przyprowadziłem od mechanika to na D i M podnosił normalnie ale jak włączę wałek podnosi się podnośnik wysoko

i nie opuszcza na dół nawet naciskając . Dokładnie sprawdzę po świętach , założę agregat z siewnikiem.

Opublikowano

nie sadze- musisz jeszcze raz sciagnac plecak i popatrzec czy wszystko jest zlozone tak jak ma byc, czy ciegla nie pokrzywione ,gdzies nie hacza,czy ksiezyce proste, 

na 99 % cos w rozdzielaczu zle zostalo zlozone po regeneracji, poruszaj wszystkimi suwakami czy plynnie chodza. zawor-nie pamietam nazwy- z tylu wzdluz rozdzielacza sprawdz, ten co ma pierscienie metalowe widoczne po bokach.

ja  mam takiego co w kazdym ustawieniu na pusto sam podnosi ,pod obciazeniem nie ruszy-problem jest przy zapinaniu i odpinaniu maszyn -trzeba wylaczyc naped.

Opublikowano

ty kupowales rozdzielacz czy on ?? jego wina w tym ze nie sprawdzil wcesniej sprezonym powietrzem dzialania.

tam raczej trudno cos spieprzyc- wszystko ma pasowac do siebie-co najwyzej mogl cos pokrzywic.

Opublikowano

jesliby mechanik w takim prostym mechanizmie zle zlozyl -to go omijaj z daleka,na 99 procent rozdzielacz, cos sie moze zacina,jakis zawor nie do konca dziala.

ja bylem osobiscie we firmie ktora robi takie regeneracje- odnioslem wrazenie ze nie maja zielonego pojecia jak to dziala-tylko rozbieraja, suwaki gdzies wysylaja do regeneracji a potem tylko skladaja.

jak sie uda to dobrze a jak nie to reklamacja-😛, kogo obchodzi ile czasu,nerwow paliwa stracisz.

Opublikowano

Miałem takich mechaników co kasę wezmą a efekt żaden , ale te Pan jest już na emeryturze pracował cały czas w mechanice ciągników i mam do niego zaufanie ,próbowałem

wczoraj z tym podnośnikiem  ale akumulator padł muszę podładować , tak zgodzę się co do regeneracji jak się uda to zrobią , no ale teraz kup 3,600 oryginał rozdzielacz zetor 7211?

Opublikowano

Otóż dzisiaj sprawdziłem , założyłem agregat z siewnikiem i działa wszystko prawidłowo , czyli przy włączonym wałku podnośnik podnosi i opuszcza ale nie za wysoko

dźwignia od podnoszenia działa przy samym końcu jak ją ustawić aby stopniowo przesuwając dźwignię do tyłu podnośnik działał równomiernie a nie na samym końcu.