Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie serwis nadal walczy z ta sigą ostatnio byli została przeprowadzona kalibracja skrzyni zmiana na + o 200% jazda stała sie mega precyzyjna diler powiedział mi że to powinno sie robić w każdej maszynie u mnie obecnie 230h ale sigma nadal nie działa dostałem ino ze kontaktowali sie z abryka i została dla mojej G wysłana nowa mapa silnika zobaczymy a jak u was Panowie jak ten system działa 

Opublikowano

U mnie też ten sigma power nie dział bo jak ma ciężko to z obrotów zchodzi i nic się nie zapala żadna kontrolka i też trzeba kalibrację skrzyni zrobić bo mi się nie podoba ta zmiana biegów nie jest taka płynna.

Oczywiście robią to na gwarancji czy się dopominają zapłaty za coś.

Opublikowano
50 minut temu, robert1226 napisał:

U mnie też ten sigma power nie dział bo jak ma ciężko to z obrotów zchodzi i nic się nie zapala żadna kontrolka i też trzeba kalibrację skrzyni zrobić bo mi się nie podoba ta zmiana biegów nie jest taka płynna.

Oczywiście robią to na gwarancji czy się dopominają zapłaty za coś.

ale wiesz że sigma zapali sie podczas pracy z wom albo w transporcie na zakresach C I D tylko wtedy podobno sie załancza ale nie świeci sie kontrolka co do kalibracji skrzyni to przypadek bo jak szukali tej sigmy to skalibrowali cały traktor począwszy od osi zawieszenia przedniego i skrzynia , skrzynia sie kalibrowała dobra godzinę każdy zakres w przód i tył ale powiem że zmiana na + o 200% przed kalibracją było wszystko ok żadnych szarpnięć ale po zrobiło sie super konfortowo zmianę zakresów sie wyczywa ale zmiana półbiegów to jak by bezstopnoiowa i rewers tak samo super i polecam 

Opublikowano

chyba każda G powinna to mieć bo się wszedzie w prospektach tym chwalą u mnie sprawdzali po nr. vin i ma mieć tylko że tak jak pisałem serwisant mi mowił że w transporcie się kontrolka nie zapala a ma działać a z wom ma sie zapalić , sprawdz sobie z wom 

Opublikowano

Wom to będę mógł sprawdzić w sianokosy teraz nie ma w czym , a i tak trzeba serwis wezwać bo ma jakieś dziwne zagrania zapali i zaraz zgaśnie , a po ponownym uruchomieniu jest ok no i kalibracja skrzyni .

Opublikowano

ale to w kosiarce czy przewracarce chyba nie ma takiego obciążenia zeby się ten system załączył najlepiej w bronie aktywnej wtedy 100% mocy na wom idzie ciękawe czy będa chcieli zrobić kalibracje tak bez powodu ja coś to troche pokoloryzuj że sa małe szarpnięcia albo coś w tym stylu 

Opublikowano

Ale w prasie z nożami to będzie obciążenie by to sprawdzić . Szarpnięcia to są jak się bieg zmienia i np . wczoraj nie mogłem ruszyć żadnego biegu dopiero po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu się znalazło nie było to pierwszy raz.

Opublikowano

a wziołeś rewers w pozycję hamulca ręcznego moja tak robi jak zostawisz na neutralu i wysiądziesz to potem nie ruszy i trzeba wziąć na ręczny ten w rewersie i spowrotem i wtedy jedzie 

Opublikowano

Wiesz mam to samo i 5.05 mam mieć serwis do tego NN ale tak jest tylko czasami i najczęściej z rana przy pierwszym starcie. Ale zwróciłem uwagę że bieg do startu jest np C1 a pod ciągnikiem świeci A1 ale znalazłem rozwiązanie porostu jak to widzę "+" na wybrany bieg i jedzie bez problemu serwis powiedział że prawdopodobnie zawor od zakresu A ale jak już będą i zrobią to czas pokaże. A ja kier błędu ci przy tym wywala?

. Jeśli chodzi o skrzynie jest super zero szarpniec przy zmianie polbiegow czy zakresów. W błocie przy zmianie reakcja natychmiastowa. 

Opublikowano

U mnie jak było to NN to nie jedzie wcale , trzeba zgasić i po ponownym uruchomieniu już jedzie nie wiem jaki był błąd syn go odczytywał , Ali po tel. do serwisu też coś o jakieś cewce mówił mają w tygodniu przyjechać bo się lekko poci przy tej rurce co widać poziom oleju w skrzyni i mają wymienić pompkie ręczna z tym filtrem bo z tym paleniem czasem kombinuje .

Skrzynia po kalibracji to nie ten ciągnik zmiany niezauważalne .

Opublikowano (edytowane)

Sigma Power to opcja. A jak u Was jest z powietrzem w układzie pneumatycznym? U mnie po dobie  postoju nie ma żadnej kreski na wyświetlaczu i po uruchomieniu musi dobić. Musi być jakaś nieszczelność.

Edytowane przez Winio
Opublikowano

i jak tam panowie wasze valterki u mnie wyskoczyło 270h i działa hehe nadal czekam na uruchomienie sigmy, co do powietrza w układzie to po tygodniu jedna kreska spadła 

Opublikowano

Jestem właśnie po aktualizacji oprogramowania. Duża poprawa w szybkości reakcji na gaz i zauważalnie płynniej zmieniają się biegi. Nieszczelności w pneumatyce niestety serwis nie może zlokalizować ☹️

Opublikowano

a nie słychać zeby gdzieś syczało ? musisz ich męczyć o to niech naprawią bo tak po odpaleniu musisz czekać żeby napompowało może z tych wyjść z tyłu albo przy schodach spryskać wodą z płynem i morze sie bańki pokażą 

Opublikowano

sprawdzali i ja też sprawdzałem. Nic nie słychać. To jakaś nieduża nieszczelność i ciężko będzie znaleźć ale będę próbował bo gwarancja tylko do sierpnia. Zastanawialiście się nad przedłużeniem gwarancji?

Opublikowano

musisz zapytać dealera. są różne pakiety tylko trzeba serwisować i wykupić przed upływem gwarancji. jak zamawiałem ciągnik to cenowo korzystnie to wyglądało. Z ciągnika jestem zadowolony.

Opublikowano

Był u nas wczoraj serwis był wyciek przy miarce oleju w skrzyni i chłopaki mówili że ten błąd skrzyni co nie da się jechać i wyskakuje NN to żeby to zgłaszać do serwisu bo w dużo ciągnikach się to dzieje i to jest błąd programu .

I jeszcze wczoraj usunęli program z silnika i wgrali nowy zrobił się zupełnie inny ciągnik cichsza i tak jakby delikatniejsza praca silnika .

A ta sigma to jest w każdym ,ale tylko na wałku , a w jeździe to już opcja.

Opublikowano
niby jest, ale czy komuś podczas pracy z wom zaświeciła się kontrolka to potwierdzającą?