Wymiana łożyska w BR 750
-
Podobna zawartość
-
Przez Arturo1610
Witam. czy ktoś z użytkowników skracał pasy w roll belcie? bo mam już naciag na ostatnie otwory a pasy się zatrzymują w sianokiszące. Są bezszwowe ale myślałem żeby je przeciąć i skrócić na oryginalny wymiar 10.67m założyć spinki i jechać dalej? wie ktoś czy są dostępne spinki do nich? bo ja innej przyczyny zatrzymywania sie pasów nie widzę
-
Przez NorbertSęk
20250812_211553.mp4
Witam,
1.Podczas pracy New Holland 654 wyrzuca takie coś jak na filmiku. Ten sygnał podczas robienia beli potrai z 4-6 razy dać taki sygnał. Jest to uciążliwe. Załączam filmik.
2.2 problemem jest błąd ER 2- prawdopodobnie niedostateczny prąd, ma problem z wysunięciem kaczego dziobu, dlatego muszę belować w manualu, wtedy gdy wyskoczy błąd kasuję go trąbką i podaję dalej siatkę. Gdy utrzymam wyższe obroty, na manualu udaje się zrobić owijanie bez problemu. Jutro jeszcze spróbuję przełączyć tryb wałka na 540 przy 2000obr może uda się automatycznie jak dostanie lepszy prąd . Gniazdo bezpośrednio z aku, więc może być problem w alternatorze. Ktoś miał taki problem?
Z góry dziękuję za odpowiedź
-
Przez NorbertSęk
Witam,
Prasa NH 654- problem mechanizm siatki. Podczas wiązania kaczy dziób podaje siatkę, ale nie cofa się na tyle, aby nóż mógł go dobrze uciąć ( noż opada na obudowę kaczego dziobu) . Siłownik elektryczny od mechanizmu chowa się maksymalnie. Czy ktoś przerabiał ten temat i czy da się to wyregulować ?
Dodatkowo jak na załączonym zdjęciu- przy włączeniu strzałeczka miga. Czy tak powinno być ?
Z góry dziękuję za odpowiedź
-
Przez Arturo1610
Panowie nie działa mi miękki rdzeń w prasie. Mam np ustawiony rdzeń na 50 a górę na 110 to pomimo zapisania ustawień, jak zaczynam prasować to trzyma ciśnienie na 110 tak jakby wgl nie włączał się miękki rdzeń. Wie ktoś o co może chodzić? Według mnie to powinno byc tak ze jak rdzen jest ustawiony do 85cm to do 85cm trzyma cisnienie 50 a powyżej 110 a u mnie ciągle jest 110. Próbowałem juz różnych ustawien zwiększałem rdzen cisnienia i wgl i nadal trzyma cisnienie góry na rdzeniu pomimo że jest włączony. o co tu chodzi? -
Przez Bolo3
Cześć, szukam kogoś kto wie co może być przyczyną, że prasę new holland 835 staje podczas prasowania. Prasa na pusto chodzi dopóki nie zacznie robić balota , robię tak do 70/80 cm średnicy i prasa się zatrzymuje , kręci tylko wałek wom. Mam podejrzenie co do sprzęgła w prasie ale właśnie tu jest problem bo nie mogę go zlokalizować. Ktoś coś podpowie ?
-

Rekomendowane odpowiedzi
McCormick MC100 wymiana przegubów osiowych.
Renault Ares 710 RZ