Skocz do zawartości

Opryskiwacz nie daje ciśnienia powyżej 3 Bar

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Panowie znowu jest problem. Tym razem chciałem zmienić dawkę z 200 jak zazwyczaj na 300 przy oprysku na łuszczynę, ale patrzę do tyłu, zawór od zwiększenia/zmniejszania ciśnienia kręci się, ale ciśnienie ciągle pozostaje na 3 Barach i tym samym dawka zostaje ta sama, a czasami nawet nie dobija do 200l. Filtr główny przeczyszczony, filterki w końcówkach też i nic to nie pomogło. Ostatnio po oprysku zrobił się w tych wszystkich filtrach syf i myślałem że to będzie przyczyna, ale po przeczyszczeniu nic się nie dzieje. Zaraz po włączeniu zaworu głównego dawka rzeczywiście jest bliska 300, ale zaraz spada do ledo tych 200. Ktoś ma jakiś pomysł żeby to w szybki sposób rozwiązać, bo dzisiaj w nocy planuję skończyć rzepak, a tu takie przygody...

Opublikowano

Pytasz się co zrobić bo dziś chcesz wjechać więc Ci odpisałem. Może membrana pęknięta a może zaworek przycięty.

• Root Admin
Opublikowano

Nie, ale się dowiedziałem ze Hardi ma filtr w rurze ssącej ciecz i miałem problem z osiągnięciem ciśnienia, jak wymyłem ten filtr to nagle pojawiło się ciśnienie.

Druga sprawa - nie mogłem osiągnąć ciśnienia, bo pootwierałem zawory przy tym dużym filtrze. Je się otwiera tylko na czas mycia filtra.

Jak wygląda oprysk? Leci równomiernie te 3 bary, czy ewidentnie ciecz pulsuje?

Zadzwoń to Ci szybko wytłumacze jak się dobrać do tego filtra w rurze - o ile on będzie też w tym twoim Masterze

• Root Admin
Opublikowano

tu brakuje podstawowej informacji!!! kolega chciał pryskać 300l na niebieskiej dyszy przy 7.5km/h. siłą rzeczy zawór bezpieczeństwa odcinał przy 9 barach i nie pozwalał tyle dać

Opublikowano

To już po tym jak ciśnienie zniknęło i znowu się pojawiło. Na początku na pewno był zaklejony i wtedy właśnie było max te 3 bary. Teraz od razu leci do 8/9 i odcina, jutro ma być jeszcze pogoda, dobrze go wymyję i dam te 250 i odcinać nie będzie.

• Root Admin
Opublikowano

weź tam nalej 300-350l (tak do 30% pojemności beczki), jak jest fest brudny to możesz dać ze 20-25% więcej płynu do mycia opryskiwacza i wybełtaj go z 20 minut. Póżniej powtórka na czystej wodzie i powinno być git

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kuna9977
      Czy ktoś posiada taki opryskiwacz ciągany  demarol 1200l 15m belka. Cena brutto za nowy 25000zł. W porównaniu do innych firm bardzo tanio tylko czy ten opryskiwacz jest coś wart?  Czy ktoś ma jakąś wiedzę na ich temat ? Chciałem używany 1200l ale szczerze nic nie ma ciekawego,  np. nowy tolmet Bruno 1215 w podstawowej wersji 32tys netto biradzki 28 tyś netto a demarol 25tys brutto.
      https://agrolsklep.pl/sklep/opryskiwacze/opryskiwacz-przyczepiany-1200l-demarol/?attribute_pa_wariant-produktu=1200-szerokosc-belki-12-glowice-potrojne&utm_source=Google+Shopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=google_calosc&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=produktowa&gad_source=1&gad_campaignid=19181108397&gclid=CjwKCAiA0eTJBhBaEiwA-Pa-hVTM1hrhh2CqH-9GhX6c-9sOMt5AwFsPtZIY5VetcHfb1WFLo6YmWBoCSMcQAvD_BwE
    • Przez MF6190
      Witam, 
      Chciałem się podpytać czy mogę podłączyć dwie lampy led niebieskie każda po 40w pod pozycje od opryskiwacza jako zasilanie ? Czy to będzie za duże obciążenie dla przewodów, gniazda itp? 
      Opryskiwacz to rau d2 a ciągnik to mf 6190 jeśli ma to jakieś znaczenie.
    • Przez Dorsik148
      Witam mam problem z silnikiem sekcji opryskiwacza hardi ranger 2500l. Silnik nie załącza się ma zamala moc krzywka nie może włączyć sekcji. Nikt nie chce podjąć się naprawy tego i stąd pytanie czy ktoś nie wie jaki silnik pasuję do tych sekcji załączam zdjęcia silnika.

• Przez Dorsik148
      Witam mam problem z silnikiem sekcji opryskiwacza hardi ranger 2500l. Silnik nie załącza się ma zamala moc krzywka nie może włączyć sekcji. Nikt nie chce podjąć się naprawy tego i stąd pytanie czy ktoś nie wie jaki silnik pasuję do tych sekcji załączam zdjęcia silnika.
    • Przez Okisz
      Cześć, 
      Musialem w opryskiwaczu wymienic przeplywomierz. Zawieszal sie najwyraźniej jakos i przy automatyce pracy cisnienie spadalo do 0 praktycznie. 
      Nowy przeplywomierz ma kalibracje 662 impulsy.
      Jak sie ma liczba impulsow do ilosci wody?
      Czy np zakladajac ze te 662 impulsy to 100l wody, to zwiekszajac liczbe impulsow przeplyw sie zmniejszy czy zwiekszy?
  • Dodaj nową pozycję...
v