Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Zamierzam kupić agregat talerzowy tylko problem jest z wyborem producenta. Pod uwagę biorę Grano System Landstal, Agro Lift, Batyra i może Tolmet.  Batyra ma w standardzie piasty bezobsługowe i wał gumowy. myślałem nad wałem daszkowym. Jeśli możecie coś doradzić chyba że macie doświadczenia z innymi producentami to chętnie poczytam.

Opublikowano
13 godzin temu, mlodykom1 napisał:

Witam wszystkich. Zamierzam kupić agregat talerzowy tylko problem jest z wyborem producenta. Pod uwagę biorę Grano System Landstal, Agro Lift, Batyra i może Tolmet.  Batyra ma w standardzie piasty bezobsługowe i wał gumowy. myślałem nad wałem daszkowym. Jeśli możecie coś doradzić chyba że macie doświadczenia z innymi producentami to chętnie poczytam.

Ja posiadam euromasz 3m z wałem rurowym piasty bezobsługowe wkręcane w słupice na talerzach 560 robote robi

Opublikowano

Odświeżę trochę temat, bo stoję przed podobnym wyborem. Agregat 3m będzie służył zarówno do uprawy pożniwnej jak i przedsiewnej z siewnikiem. Najbardziej zastanawiam się między agro-masz a Landstal. Dodatkowym zagadnieniem nad którym myślę jest wał, daszkowy czy może ceownikowy. Ziemię które będzie obrabiał są lekkie głównie egipskie czarnoziemy, więc ciężki wał nie jest tu wymagany. Ktoś może stał stał niedawno przed podobnym wyborem i mógłby się wypowiedzieć na temat obecnego rynku maszyn. Za każdą uwagę ślicznie dziękuje.