Skocz do zawartości

Błędy 716 Vario

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,pytanie do znawców tego ciągnika,chodzi o kody błędów w 716 vario z 2003r. Przestały działać wyjścia hydrauliczne i przedni tuz. Kody jakie się pojawiły to

A.1.1 B

A.1.2 B

A.1.3 B

A.1.4 B

A.1.5 B

A.1.6 B

A.1.7 B 
Na przodzie ma założony obciążnik 760kg i tak stał z podniesionym dobre 3-4 miesiące i teraz wszystkie wyjścia przestały reagować,a jeśli próbuje przełączyć to wyświetla się ostrzeżenie i piszczy sygnał alarmowy. W załączniku zjecie ostrzeżenia.Ciagnik mam od niedawna i dopiero pierwsze kroki stawiam w tej marce. Proszę o pomoc bo jest to bardzo uciążliwe.

2893F539-E71A-47E2-92BA-825DE84AF5EC.jpeg

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Conami17
      Witam, Pany rozdzielacz z tyłu pod kabiną zaraz za czujnikiem zamoconwanym centralnie na środku, wyje mi. Jeśli biorę na opuszczanie to słychać że to idzie na siłę wszystko. Opuści ale nie może hydraulika tak pracować. Gdy wrócę dźwignia od ehr na stop, też to mija. Również gdy wezmę którymś przyciskiem na błotniku, również przestaje . Zamieniane były cewki miejscami (podnoszenie-opuszczanie) , zawór oczyszczony- było trochę opilkow w środku. Nadal to samo. Wie ktoś gdzie szukać przyczyny? Dodam że z od prawej str jest czujnik malutki taki na magnez, majster go wymienił. Mówił że jak się nozem weźmie po między czujnikiem A magnesem- to też przestaje pracować hydraulika. Proszę o pomóc 
      Trzeba brać się za roboty w polu bo sucho A tu strach bo czuć że hydraulika chodzi jak na wymuszenie. Ewidentnie słychać w tym dzieliniku za czujnikiem położenia ramion. Z góry dziękuję za pomóc  pozdrawiam 
    • Przez szympek
      witam mam pytanie przy silniku MWM-TD226B-6 jakie ciśnienie powinno być na rozgrzanym silniku przy jałowych obrotach 
      Fendt farmer 310lsa turbomatic 1992 rok
    • Przez bazyli143
      Dzień dobry, przymierzam się do wymiany olejów w fendt farmer 310c. Mam prośbę o pomoc i i pytanie jaki olej hydrauliczny wlać, czy zwykły L-HL46 lub 68, czy jednak jakieś inne bardziej zalecane?
      Z góry dziękuję
    • Przez Rolnik8888
      Witam od czego jest błąd w zdjęciu niżej ciągnik Fendt 514c 

• Przez Rolnik8888
      Witam od czego jest błąd w zdjęciu niżej ciągnik Fendt 514c 

• Dodaj nową pozycję...
v