Claas Dominator 98
-
Podobna zawartość
-
Przez Artur312
Witam . Mam problem z hydraulika motowideł. I jazdy wariatora . Nie podnośni motowidel ani wariator jazdy nie działa . Pompa sprawna bo heder podnosi Góra dół. Co moze bydz przyczyną. Na jesień wszystko działało . Zawor? Jakis zadławiony? Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc
-
Przez Luki995
Witam. Nie mam pojęcia w jaki sposób zdjąć koło pasowe od bębna młocarni. Jak widać na zdjęciu złapało wysoką temperaturę i zerwało pas. Próbowałem wypchnąć talerz dociskowy za pomocą śrub ale nic z tego nie wychodzi. Ma ktoś pomysł jak to zrobić?
-
Przez wojna456
Witam chciałbym zamontować do mojego kombajnu rozdrabniacz, problem w tym że nie mogę znaleźć sieczkarni typowo do mojego modelu. Czy mógłby ktoś podpowiedziec od jakiego innego modelu lub kombajnu można dopasowac taki rozdrabniacz i czy się da to zrobić?
-
Przez KorppX
Witam
Mam problem z hamulcami w Claas Dominator 48. Po zimie zniknął mi płyn, na 100% w zeszłym roku jak odstawiałem go do garażu to był. Kombajn stoi na betonie, nie ma żadnej plamy na posadzce ani pod pompami na hedrze. Próbowałem odpowietrzyć odkręcając odpowietrznik, po pewnym czasie zaczęło się sączyć spod nakrętki ale pedal dalej wpada w podłogę. Co może być przyczyną ? Pompy hamulcowe czy może źle odpowietrzałem te hamulce ?
-
Przez jaffa
Po prawej stronie kombajnu obok przenośników kłosowego i ziarnowego jest ostojnik a w nim wkład filtrowy metalowy z drobnej siateczki. Przedmuchałem to i go włożyłem z powrotem ale się zastanawiam czy nie wymienić na nowy? Dmuchacie go czy wymieniacie na nowy? Tak to nic mu nie dolegało ale już 16 lat ma.
Tak wygląda (zdjęcie z netu nówki):
-

Rekomendowane odpowiedzi
Claas Corsar sieczkarnia
claas arion