Skocz do zawartości

[Sprzedam] Pszenica ozima, pszenica jara, owies, jeczmień

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do sprzedania pszenice ozimą trzy odmiany około 15 ton, pszenice jarą około 1,5 tony ( trafia się jęczmień), owies około 1,5 tony, oraz jęczmień jary około 1 tony. Wszystko pakowane do worków 50kg. wszystkie zboża po kombajnie czyste.  Możliwa lekka negocjacja cen.

Cena za pszenice ozimą 80zł
pszenica jara 75zł
owies 65zł
jęczmień jary 70zł.

Opublikowano

Naprawdę myśli że sprzedaż pszenicę po 150 złotych drożej niż na skupach a  owies w cenie rynkowej pszenicy ?

Opublikowano

Wczoraj bylem na okolicznym targowisku i po tyle sprzedawali więc z księżyca ego nie wziąłem.  W skupie gość płaci za pszenice 680zł netto więc dolicz sobie worek workowanie to ile wychodzi.

Opublikowano (edytowane)

Sprzedawali nie dawał bym takiej ceny jeżeli nie miał bym jakieś podstawy. U nas stosunkowo nie ma w tym roku dużo zboża w okolicy.

Edytowane przez damiandg
Opublikowano

bardzo dobrze że się ceni. Nie po to się produkuje, żeby wyprodukować, ale żeby zarobić. Ja też mam na sprzedaż 7 ton ładnej i czystej pszenicy, i nie po to pryskałem i nawoziłem żeby ktoś się pocieszył, że tanio kupił. a takim zaniżaniem cen strzelacie sobie sami w kolana. to samo z owocami, jeden przez drugiego będzie opuszczał cene, żeby kupcowi wleźć w dupe na sucho.

Opublikowano
4 godziny temu, kubaguzik napisał:

bardzo dobrze że się ceni. Nie po to się produkuje, żeby wyprodukować, ale żeby zarobić. Ja też mam na sprzedaż 7 ton ładnej i czystej pszenicy, i nie po to pryskałem i nawoziłem żeby ktoś się pocieszył, że tanio kupił. a takim zaniżaniem cen strzelacie sobie sami w kolana. to samo z owocami, jeden przez drugiego będzie opuszczał cene, żeby kupcowi wleźć w dupe na sucho.

Jak bym chciał mniej dostać to bym zawiózł do skupu i miał bym bez roboty kasę.

Opublikowano

No to sobie ceń - może do końca listopada sprzedasz gołębiarzom z 800 kg