Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po dłuższych  przemyśleniach i waszych podpowiedziach wybrałem unie 8 td pytanie jaki adapter wybrać 2 czy 4 walcowy pionowy ?? oraz ten deflektor który lepszy hydrauliczny czy mechaniczny jak ma się to w praktyce?? ten mechaniczny da się go jakoś zdjąć z tego rozrzutnika ?? proszę o podpowiedzi rozrzutnik będzie głownie rozrzucał obornik bydlęcy prosto z obory jak i z pryzmy - błoto heh

Opublikowano (edytowane)

prawda te 4 drobno rozwala ale jakby tylko za rozrzutnikiem taki pas robią, a 2 zrobią to duzo szerzej ale troszke grubiej wiec lepiej chyba wychodzi 2 walcowy jak piszesz , ale ten obornik musi sie tak pchać pod podłogę  w tym 4 walcowym ??   

co do apolla dobry bo male opory toczenia ale tez sporo drozszy

skoro Holland daje rade w 7 to moje poczciwe 90 km tez powinno hyhy 

Edytowane przez adamek1942
Opublikowano

posiadam rozrzutnik apollo na 2 pionowych adapterach. i jestem z niego bardzo zadowolny. chodzi z new Holland 85km spokojnie daje rade pod każdą górkę jest super dociazony. kolega ma metal fach na 4 pionowych i tandemie i nh 100 km ma co ciągnąć zwłaszcza na lekkich piaszczystych glebach. ciągnik aż wyje. 4 pionowe adaptery nierownomiernie rozrzucaja, drugim przejazdem pokrywa pierwszy przejazd, u mnie pieknie dorzuca do granicy przy ustawionych obr 540 nie więcej nie mniej. jestem bardzo zadowolony i polecam. kolega teraz żałuje.