Poszerzenie agregatu bomet
-
Podobna zawartość
-
Przez daniels_91
Witam,
Z góry przepraszam, ale jestem tutaj nowy i stąd nie mogę się jeszcze tutaj odnaleźć.
Zastanawiam się mad kupnem nowego agregatu na gospodarstwo jak na razie 15h.
Chciałbym się od was dowiedzieć czy słyszał ktoś o agregatach talerzowych firmy Uni-Tech 3m?
Bo nigdzie nic o nich nie mogę znaleźć, zastanawiam się jeszcze nad firmą Janpol jeden z moich sąsiadów ma i sobie chwali, za to opinie na forach są podzielone. Znalazłęm sporo opini o złych spawach bądź konstrukcji tych maszyn, ale z tego też co się dowiedziałem to ponoć się teraz poprawili.. i sam już zgłupiałem o tych wszystkich przejrzanych firmach..
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedz..
-
Przez UrsusC-330
Witam,
Mam pytanie odnoszące się do wyboru parametrów pompy i agregatu prądotwórczego, mam około 1 ha truskawek, wykopałem studnie głębinową, głębokość studni 30 m, lustro wody jest na ok. 12m i teraz jakie parametry, moc powinna mieć pompa i agregat żeby dały rade pchać tę wodę?
-
Przez Pasquallo
Cześć i czołem
Zdecydowałem się na zakup agregatu Bomet 2.1 m. Będzie chodził w c360. Nie wiem jednak co wybrać - na tulejach czy łożyskach? Sprzedający twierdzi, że tuleje lepsze niż łożyska, bo łożyska się brudzą szybciej i w efekcie zużywają. Co jest lepsze? jakie wady i zalety? Nie mogę znaleźć żadnych informacji w necie o tym. Prosiłbym o pomoc kogoś bardziej doświadczonego
-
Przez macko94
Witam
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak obliczyć wydajność eksploatacyjna agregatu (W07) (ha/h)? Potrzebuję to obliczyć dla takich maszyn jak agregat talerzowy, agregat talerzowy + siewnik, rozsiewacz nawozu, opryskiwacz, agregat uprawowy, pług, kombajn zbożowy.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Brona redlicowa czy coś innego
Bomet Volans 2,2m - MF 6140