Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś z forumowiczów poszerzał taki zwykły kultywator bometu z podwójnym wałkiem ?  Mam 2,8 i myślę poszerzyć na 3,6 takie jak są fabryczne składane ręcznie. 

Opublikowano

Aha.. ale myślisz że ta rama nie wytrzyma? Napewno wytrzymalosc materiałow nie jest robiona na styk. Łatwo mówić sprzedaj i kup nowy. Tylko za stary nikt wiele nie da a nowy już kosztuje sporo. Jak kupować nowy rozkładany to zaraz mysl-trzeba hydrauliczny i koszt jeszcze w górę:)

Opublikowano

Jeżeli masz gliny to moze sie giąć. Na lużnych glebach powinno byc ok. tylko mocne mocowania zawiasów zrób bo przy nawet małym podgięciu, może byc problem z zamykaniem.

Opublikowano

Zawsze można próbować wzmocnić przednią część agregatu i może wytrzyma ale trzeba się liczyć że to jest ingerencja w sprzęt ,spawanie itd. W razie sprzedaży trzeba się tłumaczyć po co to było spawane czy robione.

Opublikowano

Panowie jeszcze zapytam  w agregatach hydraulicznie rozkładanych jak jest rozwiązany temat blokowania ramion podczas pracy? Czy to tylko siłownik trzyma ramiona żeby nie uszły do góry czy są jakieś bolce "zatrzaski" przy zawiasach? Operacja rozkładnia i składania odbywa się bez wychodzenia z ciągnika?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez daniels_91
      Witam,
      Z góry przepraszam, ale jestem tutaj nowy i stąd nie mogę się jeszcze tutaj odnaleźć.
      Zastanawiam się mad kupnem nowego agregatu na gospodarstwo jak na razie 15h.
      Chciałbym się od was dowiedzieć czy słyszał ktoś o agregatach talerzowych firmy Uni-Tech 3m?
      Bo nigdzie nic o nich nie mogę znaleźć, zastanawiam się jeszcze nad firmą Janpol jeden z moich sąsiadów ma i sobie chwali, za to opinie na forach są podzielone. Znalazłęm sporo opini o złych spawach bądź konstrukcji tych maszyn, ale z tego też co się dowiedziałem to ponoć się teraz poprawili.. i sam już zgłupiałem o tych wszystkich przejrzanych firmach..
      Będę bardzo wdzięczny za odpowiedz..
    • Przez RolnikJakub
      Witam.                                                             Jak  to naprawić ?

• Przez UrsusC-330
      Witam, 
      Mam pytanie odnoszące się do wyboru parametrów pompy i agregatu prądotwórczego, mam około 1 ha truskawek, wykopałem studnie głębinową, głębokość studni  30 m, lustro wody jest na ok. 12m i teraz jakie parametry, moc powinna mieć pompa i agregat żeby  dały rade pchać tę wodę? 
    • Przez Pasquallo
      Cześć i czołem
      Zdecydowałem się na zakup agregatu Bomet 2.1 m. Będzie chodził w c360. Nie wiem jednak co wybrać - na tulejach czy łożyskach?  Sprzedający twierdzi, że tuleje lepsze niż łożyska, bo łożyska się brudzą szybciej i w efekcie zużywają.  Co jest lepsze? jakie wady i zalety? Nie mogę znaleźć żadnych informacji w necie o tym.  Prosiłbym o pomoc kogoś bardziej doświadczonego
    • Przez macko94
      Witam

Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak obliczyć wydajność eksploatacyjna agregatu (W07) (ha/h)? Potrzebuję to obliczyć dla takich maszyn jak agregat talerzowy, agregat talerzowy + siewnik, rozsiewacz nawozu, opryskiwacz, agregat uprawowy, pług, kombajn zbożowy.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
  • Dodaj nową pozycję...
v