Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Cześć, stara kosiarka bębnowa Polska co roku jest do generalnej naprawy, 200zł co najmniej muszę wydać.

może polecicie coś z lepszych i większych do wagi około 500kg. jeszcze w kosiarce musi być szybka wymiana noży, nie na klucze przykręcane jak słyszałem że niektóre takie są. co roku koszenia około 40 ha. nierówne łąki.

Nową widziałem z Talex ale opinie są różne (że nie wytrzymała) do 12tys brutto tyle mogę wydać na nową. A jak używka jakaś dobra markowa to do 6tys zł

Co polecacie do 50KM  na długie lata? jak co będzie kosić :)

Opublikowano
Kupic sobie używaną, do 6k możesz coś dobrego trafić. sprawdz tylko luz na talerzach i międzyzębny. Co do wysokości koszenia, to wyższe koszenia to same plusy. trawa szybciej odrasta, a co nie sksisz w pierwszym pokosie to położysz w drugim.
Opublikowano
przy używanej maszynie nie liczy się marka ale stan, nową proponowałbym samasz. przy używanej warto też sprawdzić czy jest stan oleju w listwie i przekładni no i wiadomo należy włączyć i ocenić stan pracy
Opublikowano
40 ha a Ty jeszcze polska... Ja polecam krone, fajna cicha praca dałem coś koło 6 tys z kondybcjonerem mam 4.5ha łąk trzy razy koszone plus usługi robię jeszcze i zero awarii, a już kilka lat kosi i to z dużymi prędkościami. Właśnie patrz na luzy na dyskach to najważniejsze a nie markę