Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez FunJohnDeere
      Witam,

Szukałem podobnego tematu jednak żadych konkretów nie znalazłem ;(

Posiadam prasę Z224 z 84r. Mam problem który objawia się tym iż przy większym poborze masy prawdopodobnie przeskakuje łańcuch i zrywa zębatke iglić i gnie iglice. Została założona przeciwwaga i ndal to samo. Poprostu ręce opadają, co założysz nową zębatke to 3 - 4 zęby urwane. Dzieje się tak jak już wcześniej mówiłem, gdy prasa jest obciążona i tłok poberze trochę więcej masy. Nie jest to jakieś duże obciążenie, poprostu zwykła praca przy 1600 obr/min (c360). Proszę o pomoc, może ktoś miał już kiedyś taką sytuację pozdrawiam
    • Przez arkadix4
      Witam, mam pytanie czy wszystkie łańcuchy podajnika muszą mieć tą samą długość? Czy muszę kupować nowy czy też mogę go skrócić (konkretnie lewy patrząc od strony kombajnisty).

Pozdrawiam
    • Przez MartiuszTymon
      Witam. Prasa krone Comprima. Ktos wie w czym jest problem?

• Przez maciej2013
      witam wszystkich potrzebuje pomocy odnośnie tej prasy jest to prasa stalokomorowa łańcuchowa lecz zamiast łańcuchów tak jak Fortima ma ona pasy gumowe po bokach które chodzą po rolkach problem mój tkwi w tym że pasy te zaczęło ściągać do jednego boku aż zaczyna niszczyć jeden z pasów posiadam instrukcję obsługi jest napisane jak to uregulować Ale nie mogę znaleźć miejsca gdzie to się robi za chiny potrzebuje szpeca kto by mi pomógł w tej sprawie ewentualnie podjechał naprawił dodam że to okolice Grudziądza dziękuję i POZDRAWIAM
    • Przez maciej2013
      witam poszukuję kogoś kto by mi powiedział, doradzil jak w tym modelu ustawić pasy żeby szły równo po obu stronach ciągle mi ściąga w jedną stronę aż trze po rolkach i pas zaczyna się drzec może jest zły naciąg pasów nie wiem próbowałem naciągnąć raz z jednej raz z drugiej i nic to nie daje jeśli koledzy mi nie pomogą to może znacie jakiegoś fachowca ewentualnie serwisanta kto by mi pomógł rozwiązać ten problem Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v