Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pasiu66 napisał:

Panowie ma ktoś stół płocki z kosa hydrauliczną? Chciałem zobaczyć jak to jest u kogoś zamontowane. 

kolego udało Ci się to zamontować? Ja nie do końca wiem jak to zrobić. Też mam oryginalny płocki. Pompe, zbiornik i kosę założyłem, problem jest że stołem. Jest za nisko...

Opublikowano

Witam . Nie siałem nigdy rzepaku i nie kosiłem ( posiadam bizona z056) . Chodzi mi po głowie zasianie rzepaku w najbliższym sezonie ; 6ha lub 11ha i pytanie czy dokupienie samego stołu do rzepaku wystarczy? czy na takim areale duża będzie strata przy koszeniu na zwykłych żaluzjowych sitach? lub co jeszcze będzie trzeba dokupić ? (wolę dopytać zanim posieję ) 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez K_a_c_p_e_r
      Sprzedam kombajn zbożowy marki Bizon Rekord z-058 1998r. W bardzo dobrym stanie pracuję na 80ha tylko w zbożu gotowy do pracy cena 105tys do negocjacji więcej informacji pod nr 510166355

• Przez KlaudiaRolniczka
      Hej, sprzedam Kombajn zbożowy Bizon super z056 stan bardzo dobry, rocznik 1981, silnik po remoncie zrobił 500mth, nowe sita, opony przód 100%, +wózek do hedera 
      Cenna  24 tys  do negocjacji

• Przez Zetix
      Witam!!

Dzisiaj zadam pytanie (może śmieszne) ale niestety bardzo nurtujące moją osobę Zakupiłem Jesienią rozsiewacz Amazone ZA-U 1501. Będzie to moje pierwsze wysiewanie nawozu moim traktorem (Zetor 12011). Nawóz jaki kupiłem to Saletrzak 27 który chcę podać w dawce 200kg/h . Książkę do rozsiewacza mam, także wysokość, kąt pochylenia wiem jak ustawić (Tarcze oraz łopatki mam na 15m) Prędkości jeszcze nie mierzyłem, ale będę chciał dobrać przełożenie i obroty żeby się zgrywało (mam szybką skrzynię) I TUTAJ MOJE PYTANIE.

Czy obowiązkowe jest (mam wałek 540obr) trzymać ciągnik na obrotach żeby wałek był ciągle 540? W takim Zetorze przy ilu obrotach silnika jest te 540obr wałka? Książka Amazone podaje wysiew przy 540wałku i teraz nie wiem jak to wszystko zgrać...

• Przez gelek79
      Szukam bizona z woj. lubelskiego do 10tyś. może komuś zalega w obejściu albo ma info że ktoś sprzedaje. tel. 691763716
    • Przez gelek79
      Szukam kombajna bizona w woj. Lubelskim do 10tyś. Może komuś zalega w obejściu i chce się pozbyć, albo wie kto ma na sprzedaż. Tel. 691763716
  • Dodaj nową pozycję...
v