-
Podobna zawartość
-
Przez x-men
Witam. Chciałbym nauczyc sie czegos wiecej. Posialem pszeniczke odmiane artist z centrali. Obsada okolo 300 roslin siew 20. 09.2018.Wysiane 250kg polifoski6 i 3tony wapna. Ziemia 3 i troche 4klasy Wyglada bardzo ladnie. Teraz prosze o podpowiedz w sprawie nawozenia. Na początku ruszenia wegetacji chcem podac saletrosan 26 200kg potem po okolo 1 miesiaca saletrzak 300kg.
-
Przez Janek7
Mam problem z zetorem 7745.Podczas jazdy nagle gaśnie więcej nie chce odpalić trzeba podpompować i wtedy odpali.Co może być przyczyną?
-
Przez Szary12
Witam mam pytanie czy ktoś z was pryskał dolistnie zboża Środkiem ADOB 2.0 Mn w składzie z Manganem ile razy można stosować takie nawożenie na pszenice na wiosnę ?
-
Przez hazel
Witam jako iż jestem młodym rolnikiem chciałbym się was trochę poradzić. Planuję nawożenie azotowe na pszenzyto ozime myślałem żeby na pierwszą dawkę poszla saletra a około miesiąc później podać mocznik dolistnie co myślicie o takim nawożeniu ma ono sens. Czy lepiej mocznik podać posypowo czy podać azot w 3 dawkach czy w 2
-
Przez Lukecki
Witam, wydaje mi się że w moim Ursusie 1614 są za niskie max obr. Gaz w podłodze a jest tak mniej więcej 2000 obr. (obrotomierz nie działa) czy jest tam jakiś ogranicznik? Dodam że nie może zgasnąć po puszczeniu gazu dopiero po podniesieniu pedału od spodu.
Na filmach na YT mają większe obroty z tego co mi się wydaje
-

Rekomendowane odpowiedzi
Prasa kuhn vb 2160 problem
Wóz & Mtz 82