Obroty rotora, wiatru i ustawiania sita
-
Podobna zawartość
-
Przez Rolnik117
Witam mam problem z zetor Proxima 90,poniewaz po odpaleniu wchodzi na maxymalne obroty i nie reaguje na pedal gazu jak i również na gaszenie. Co może być przyczyną, i dlaczego tak się stało?
Z góry dziękuję.
-
Przez lakiki
Witam . Nie bardzo rozumiem ustawienie kosy w stosunku do belki palcowej , mianowicie chodzi mi o te sformułowanie cyt. Powinniśmy także prawidłowo wyregulować zespół tnący - należy wymienić uszkodzone i stępione nożyki oraz bagnety, a także dokładnie ustawić kosę tnącą w stosunku do belki palcowej. Osie osterek powinny pokrywać się z osiami palców.
Chodzi mi o ten pogrubiony tekst może mi ktoś to wytłumaczy w prostszy sposób. Co to są te osterki ?
.\
-
Przez ZbigniewK
Witam.
Od niedawna jestem posiadaczem Case 1420. W tym roku będą to moje pierwsze żniwa z tym kombajnem i w związku z tym mam do was kilka pytań. Mianowicie, wyjechałem nim pierwszy raz w pole aby sprawdzić jak maszyna działa i zaobserwowałem kilka problemów, z którymi nie mogę sobie poradzić.
-> Kombajn tnie słomę, (sieczkarnia jest schowana, nie chcę, żeby była pocięta). Zauważyłem, że jest pocięta bardzo drobno już na rotorze.
-> Słabo czyści zborze, w zbiorniku jest pełno kłosów
Bardzo proszę was o pomoc, jakieś rady co zrobić, ewentualnie, jeśli moglibyście przyjechać i pokazać co i jak, lub zaprosić mnie do siebie aby wyjaśnić jak wszystko dobrze ustawić.
-
Przez machony
witam mam pytanie jak ustawić szczelinę po między klepiskiem a cepem dodam że interesuje mnie regulacja śrubami po obu stronach kombajnu claas dominator 76
-
Przez BumBleBeeee
Witam.
Mam mały problem z NH TM 190. Mianowice przy odpalaniu od razu gdy odpali wchodzi na obroty rzędu 1500 czasami mniej i nie wiem czego to może być wina. Wie ktoś czym może być to spowodowane ? Dodam, że gdy odpali wchodzi na te 1500 obrotów pochodzi 1-2 sekund i spada do normalnych obrotów na jakich powinien chodzić
-

Rekomendowane odpowiedzi
Pytanie o WOM lamborghini 775 -( same frutetto/deutz)
Ogródek warzywny